Een hart van steen
Niveau 3

Ik vond ‘Een hart van steen’ heel boeiend. Toen ik het eenmaal aan het lezen was, kwam ik er bijna niet meer van los. Ik heb het dan ook in één week uitgelezen, hetgeen voor mij best snel is. Ik denk dat vooral het verhaal mij intrigeerde. De manier waarop het hele gezin verandert onder invloed van Margje, hoe Ellen dit beleeft en hoe Ellen hier later weer op terugkijkt; heel mooi! Ik vond het boek ook heel spannend. Er gebeurden weliswaar niet veel enge dingen, maar tijdens het verhaal las ik al in vlagen dat er iets vreselijks met het gezin van Bemmel was gebeurd, alleen wist ik nog niet wat. Dit was zeker een grote stimulans voor mij om het boek snel uit te lezen. Ik heb zelf nog nooit van dichtbij meegemaakt, dat iemand na een bevalling zo kan veranderen door een post-natale depressie. Daarom vond ik het best schokkend te lezen dat Margje zich zulke rare dingen in haar hoofd ging halen. Ze verminkte zelfs haar kindje om het zieltje rein te krijgen! Ellen kijkt in het boek terug op haar kindertijd; op het drama dat zich in hun huis voltrok. Ze heeft het drama namelijk al die tijd weggestopt omdat ze er niet meer aan wilde denken. Zoiets zou ik in haar geval waarschijnlijk ook hebben. Ik denk dat je als mens geneigd bent om vreselijke dingen weg te stoppen, zoals in het geval van Ellen waarvan de moeder, eerst de vader, broers en zussen en tenslotte ook zichzelf vermoord. Toch zou het beter zijn om erover te praten dan zo’n vreselijk verdriet mee te blijven dragen.

Ik vond het heel leuk om dit boek te lezen. Ik denk dat dit tot nu toe het leukste boek is van de boeken die ik gelezen heb. Het was heel spannend, want in het begin weet je niet waar Ellen het over heeft, maar langzaam maar zeker kom je er achter wat er is gebeurd. Dat gebeurt door allerlei terugblikken, waardoor je allemaal kleine hints krijgt. Pas op ongeveer de helft van het boek zegt Ellen wat er gebeurd is, tot die tijd is het een beetje raden. Maar wel heel leuk, omdat je steeds meer informatie krijgt en steeds meer snapt waar ze het over heeft. Ze sprongen wel snel van de ene tijd naar de andere maar dat vond ik juist leuk. Ik raad het boek aan aan alle mensen die ervan houden om in iemands anders huid te kruipen. 

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties

Donderdag middag half vier

Donderdagmiddag halfvier
Niveau 3

Ik vond dit echt een ongelofelijk saai boek. zonde….. Kan me er ook bijna niets meer van herinneren. Het was erg langdradig. Alleen de verhalen van Hassan ertussen door vond ik wel leuk. Ik kon tijdens het lezen ook niet me aandacht erbij houden. Hoe ik dacht hoe het verhaal zich zou gaan ontwikkelen kwam ook wel uit maar op de één of andere manier pakte het me gewoon niet. Ik heb het boek wel uitgelezen omdat het moest maar met tegenzin. Ik weet echt niet wat ik nou allemaal heb gelezen. Dus dan maar een samenvatting van wat ik er nog van weet.

Het verhaal gaat in het kort over de dood van Karen. Dit is de centrale gebeurtenis en de rest van het verhaal draait hierom.
De oorzaak van het ongeluk is dat Karen nogal vaak naar buiten glipt met een aantal vrienden van haar. Ze gaan dan meestal in de camionette van Damien zitten. De jongens spelen dan met de pedalen etc. Karen sprong er dit keer uit aan de achterkant en de camionette reed een stukje achteruit. Karen kwam eronder terecht en stierf (wat ik zelf een beetje onwaarschijnlijk vind). Damien wordt terwijl dit allemaal aan de hand is uit zijn lokaal gehaald door een jongetje die graag wilt dat Damien de camionette verplaatst omdat hij er anders niet langs kan. Na een tijdje gaat Damien eindelijk mee en dan staat er al een groepje mensen verzameld om Karen heen. Het boek gaat dan verder over hoe Damien hiermee omgaat en ook Desiree.
Ook van Sam en Bea wordt nog iets vertelt over hoe zij het ervaren. Bovendien vertelt Karen nog een stuk over dat ze al wel dood is, maar nog niet helemaal. Ze weet wat er aan de hand is, maar ze kan er niet op reageren. Ze denkt vooral aan Hassan. Een jongen van wie ze veel hield en hij hield ook van haar. Via karen lezen we nog de verhalen van Hassan die hij vertelde aan haar. Maar het gaat er dus denk ik vooral om hoe de verschillende personen hiermee omgaan. En hun levens worden beschreven en de dag waarop Karen sterft wordt ook vanuit iedereen beschreven.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Recensie de Kroongetuige

De kroongetuige
Niveau 2

Het was een tamelijk moeilijk boek, omdat er sprongen gemaakt werden in de tijd waarin het zich afspeelde en het wisselen van het perspectief. Dat vond ik zelf erg leuk. Ik hou daar namelijk wel van. In het boek kroop je ook in de verschillende Hoofdpersonages en dat vind ik zelf erg leuk om te lezen. Het boek was ook erg spannend, je wilde gewoon weten wat er nou gebeurd was met Jenny. Je was ook benieuwd of Thomas de moord wel of niet had gepleegd. Ik veranderden steeds me mening. Eerst dacht ik doordat er in het boek werd beschreven dat hij naar huis was gelopen dat hij de dader niet kon zijn. Maar toen de politie erbij kwam en hem erop wees dat hij zo dronken was dat hij het misschien wel gedaan kon hebben begon ik ook te twijfelen. Maar later in het verhaal kom je er samen met thomas achter dat Jenny er samen met Robert vandoor is gegaan. Ik vond het een goed boek en zal het aanraden aan mensen die houden van detective verhalen.

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

Recensie Isabelle

Isabelle
Niveau 2

Ik vond dit een interessant boek om te lezen. Hoewel de manier waarop Isabelle meegaat met Jeanne een beetje ongeloofwaardig op me overkwam, kon ik goed in het verhaal mee. Vaak gaat het in boeken om de vraag wie de dader is. Dat is in dit geval niet zo, het verhaal begint juist bij de dader en gaat daardoor wat dieper dan de meeste boeken die met misdaad te maken hebben. Langzaam maar zeker wordt Jeanne menselijker voor de lezer en worden haar beweegredenen duidelijk. Het boek neemt de lezer mee in de hoofden van twee buitenbeentjes. Het boek had ook een open einde wat ik eigenlijk helemaal niks vind maar bij dit boek wist je al zoveel dat je niet met een “kater” zat na het lezen. Het boek was best voorspelbaar maar het moment dat Isabelle zichzelf “ophing” had ik echt niet verwacht. Het boek was ook niet moeilijk om te lezen. Al bij al vond ik het een leuk boek om te lezen. En raad ik het boek aan aan mensen die ervan houden om in een boek mee te gaan in de gedachtes van de personages.

Ik heb de film later ook gezien. Cliché…… maar ik vond het boek toch beter. In het boek ga je namelijk meer in op de gedachtes en dat kwam in de film wat minder naar voren. het waren meer de gedachtes van alleen Isabelle. Ook vond ik het boek spannender. Maar dat kan ook komen doordat je al weet wat er gaat gebeuren omdat je het boek al gelezen hebt

 

Geplaatst in Geen categorie | 1 reactie

welke boeken heb ik gelezen/ga ik lezen/ ben ik nu aan het lezen

Boekenlijst

boeken die ik al heb gelezen:
– Isabelle tessa de loo (niveau 2)
– De kroongetuige Maarten ‘t Hart (niveau 2)
– Donderdagmiddag half 4 Kristien Hemmerechts (niveau3)
– Een hart van steen Renate Dorrestein (niveau3)
- Het gouden ei Tim Krabbé (niveau 3)
- De Zesde mei Tomas Ross (niveau 2) 

boeken die ik ga lezen:
– Marcel Erwin Mortier (niveau 4)
– Maria Montanelli Herman Koch (niveau 2) 

nu aan het lezen:
- Marcel Erwin Mortier (niveau 4)

 

 

Geplaatst in Geen categorie | 3 Reacties

mijn leeservaring

Leeservaring

Vroeger las ik eigenlijk niet veel. Ben het pas leuk gaan vinden rond mijn 12de. Ik vind het leuk om te doen maar als het voor school moet dan vind ik het helemaal niks. Vind het namelijk niet fijn dat je dan verplicht een boek moet lezen voor een bepaalde datum. Hierdoor komt er druk achter en moet ik mezelf echt aansporen om te gaan lezen. Ik lees graag romans en mijn lees niveau is niveau 2.

Geplaatst in Geen categorie | 2 Reacties