Recensie 8

Titel: Hajar en Daan
Schrijver: Robert Anker

Waar gaat het boek over?
Daan is leraar op het Datacare college in Amsterdam en krijgt een relatie met Hajar, een meisje van Marokkaanse afkomst. Door een reeks van gebeurtenissen wordt het moeilijk om deze relatie staande te houden.

Recensie:
Het boek heeft een erg aangrijpend verhaal. Je moet alleen wel door sommige stukken heen lezen, daarmee bedoel ik dat er in sommige stukken niet zoveel gebeurd. Als je het boek eenmaal uit hebt besef je pas hoe mooi het verhaal in elkaar zat. Het boek was wel moeilijk geschreven, dus met lange zinnen en moeilijke woorden.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 7

Titel: De minzame moordernaar
Schrijver: Bram Dehouck

Waar gaat het boek over?
Het dorp Ieper wordt opgeschrikt door 3 moorden. Ze denken dat ze de verdachte hebben, namelijk een callgirl die is ‘ingehuurd’ door alle 3 de vermoorde mannen. Maar schijn kan bedriegen…

Recensie:
Het boek was niet stom, maar ook niet erg interressant. Het mist de spanning. Ik heb het deels met tegenzin gelezen, want het was erg langdradig.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 6

Titel: Echt Sexy
Schrijfster: Renate Dorrestein

Waar gaat het boek over?

Fiebie is een meisje van 13 jaar die bij haar stiefvader woont. Ze heeft tehoren gekregen dat haar vriendinnetje spoorloos verdwenen is. Omdat ze er achter wil komen waar ze is heeft ze een adresje van iemand geëist van een bureau die naar vermiste meisjes zoekt. Maar of dit bureau daar wel voor is… Je leest het in dit boek.

Recensie:

Heel spannend boek. Er gebeuren dingen in die niet te verwachten zijn, waardoor je door blijft lezen. Sommige stukjes zijn wel een beetje verwarrend.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 5

Titel: De Passievrucht
Schrijver: Karel Glastra van Loon

Waar gaat het boek over?
Op een dag komt Armin er achter dat hij onvruchtbaar is. Het vreemde aan deze situatie is dat hij een kind heeft van 13 jaar, namelijk Bo. Ook kan Armin het niet aan de moeder van Bo vragen, want die is al 10 jaar dood. Als hij het onderwerp met zijn nieuwe vriendin overlegt besluit hij het te verzwijgen voor Bo, maar zal Bo er alsnog achter komen?

Recensie:
Dit is echt een boek die je gewoon één keer in je schoolcarriére gelezen moet hebben. Het is spannend, niet langdradig en makkelijk te lezen. Kortom: een echte aanrader.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 4

Titel: Op klaarlichte dag
Schrijfster: Simone van der Vlugt

Waar gaat het boek over?

Nathalie vlucht weg voor haar gewelddadige vriend. Dit gaat niet zo gemakkelijk als ze denkt, want die vriend heeft een zendertje in haar tas gestopt. Ook is de politie op zoek naar haar, in verband met de moord op een goede vriendin van haar. Wanneer ze dan ook nog toevallig de rechercheur tegenkomt die op dat moment werkt aan de zaak van de vermoorde vrouw wordt het verhaal nog gecompliceerder. Lees het allemaal in het boek : “Op een klaarlichte dag” van Simone van de Vlugt.

Recensie:
Ik vond dit één van de spannendste boeken die ik gelezen heb. Het is erg spannend en ook niet zo dik, wat voor mij ook telt als een pluspunt. Dit is echt zo’n boek dat je in één keer uit wil lezen, omdat er steeds iets nieuws gebeurt.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 3

Titel: De Grot
Schrijver: Tim Krabbé

Samenvatting:

Egon moet een koffer met drugs vervoeren naar Ratanakiri. Als hij op de plaats staat waar hij het koffertje aan een ander persoon moet geven, stapt er een vrouw in de auto. Plotseling beginnen ze elkaar te zoenen.

Toen Egon nog jong was, ging hij op zomerkamp naar de Ardennen. Daar leerde hij Axel kennen. Axel betrok Egon in allerlei dingen, zoals alcohol en drugsgebruik. Hij had het leuk met één van de meisjes (Marjoke), maar Axel pusht hem om met een ander meisje te praten. Later komt Egon Axel vaak tegen, maar door allerlei omstandigheden wil Egon geen vrienden meer zijn.

Marjoke woont in Amerika en heeft een winkel met edelstenen. Omdat ze geldproblemen heeft, gaat ze dus (net als Egon) drugs vervoeren. Op deze manier komen ze elkaar dus weer tegen, zonder dat ze weten dat ze elkaar kennen. Uiteindelijk worden ze vermoord op de parkeerplaats.

Recensie:

Ik vond dit echt een leuk boek om te lezen. Dat kwam denk ik vooral omdat het niet in chronologische volgorde is geschreven. Daarom kreeg je allemaal andere verhalen die later in elkaar overliepen. Het is (volgens mijn mening) een spannend boek en dus een echte aanrader.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie 2

Titel: Meisje met de negen pruiken
Schrijfster: Sophie van der Stap

Samenvatting:

Sophie moet naar het ziekenhuis, omdat ze last heeft van steken. Het blijkt dat ze een long heeft die gevuld is met vocht. Nadat die leeggepompt is willen ze een paar onderzoeken bij haar doen. Hieruit blijkt dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Dit komt uiteraard hard aan bij Sophie en haar familie, zeker omdat de doktoren dachten dat het een infectie was. Ze kreeg te horen dat het moeilijk te verwijderen was, maar dat het nog moeilijker was om het weg te houden.

In het boek wordt verteld hoe ze 54 weken chemokuur heeft doorgemaakt. Hierbij komt ze ook in contact met verschillende lotgenoten. Er wordt verteld welke pruiken ze koopt en welke ‘persoonlijkheid’ elke pruik heeft. Verder verteld ze ook over haar liefdesleven.

Als je het einde van het boek wil weten moet je het zelf lezen.

Recensie

Ik vond het een aardig goed boek. Het greep me erg aan, dat is zeker een gevolg van het feit dat de schrijfster het zelf heeft meegemaakt. Sommige hoofdstukken waren wat saai, maar als je dan weer bij de spannende hoofdstukken komt is het wel weer leuk om te lezen.

 

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Recensie

Titel: Het gouden ei
Schrijver: Tim Krabbé

Samenvatting:
Saskia en Rex, een jong stel, gaan op vakantie naar Frankrijk. 3 jaar eerder waren ze ook al op vakantie geweest naar dezelfde bestemming en toen raakte de benzine op. Saskia moest toen 3 uur alleen in de auto zitten, terwijl Rex benzine ging halen bij het dichtstbijzijnde benzinestation, en raakte in paniek, omdat een terugblik kreeg op een nachtmerrie die ze vroeger had gehad. In die nachtmerrie zat ze gevangen in een gouden ei die zweefde door het heelal. Het ei kon alleen kapot gaan als het botste tegen het enigste andere ei, maar die kans is natuurlijk klein gezien de grootte van het heelal.

Op weg naar hun vakantiebestemming stopte ze bij een benzinestation en ging Saskia iets te drinken halen, maar ze kwam niet terug. Rex ging kijken waar ze bleef en ze was nergens te bekennen. Daarna belde hij de politie, maar ze werd nooit gevonden.

Raymond Lemorne was een scheikundeleraar. Hij had zijn hele leven vreemde gedachtes, zoals van flats afspringen en mensen vermoorden. Toen hij een keer een kind had gered van de verdrinkingsdood was hij benieuwd wat er gebeurde als hij een misdaad ging plegen. Hij plande in z’n vakantiehuis een moord, waarbij iemand levend werd begraven. Daarvoor had hij natuurlijk wel een slachtoffer nodig. Daarom reed hij naar een benzinestation en kon met een goede smoes iemand in zijn auto krijgen, namelijk Saskia.

Na een aantal jaar gaat Rex met zijn nieuwe vriendin naar het vakantiehuisje in Frankrijk. Alleen hij krijgt op een nacht een nachtmerrie over een gouden ei. Na deze nachtmerrie begint Rex een opsporingscampagne. Een man, Raymond Lemorne, meldt zich. Hij zegt dat hij bereid is om te vertellen wat er met haar is gebeurd, als hij hetzelfde wil ondergaan. Hij stemt toe en ze spreken af bij het benzinestation. Hij drinkt een drankje met slaapmiddel en daarna vertelt Raymond alles. Rex valt in slaap en wordt na een aantal uur wakker. Hij beseft dat hij in een kist ligt. Hij is levend begraven.

Recensie:
Ik vond dit een erg leuk boek om te lezen, vooral omdat het zo kort was. Ook was het erg spannend. Dit kwam waarschijnlijk doordat het boek in niet-chronologische volgorde is geschreven. Je blijft ook sneller doorlezen omdat het korte hoofdstukjes zijn, waar veel in gebeurt. Het enige nadeel van het boek is dat het een raar einde heeft. Het lijkt net of de schrijver niet meer wil schrijven en zo snel mogelijk het verhaal wil beëindigen. Maar het is een prima boek om te lezen.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Leesautobiografie

Ik houd eigenlijk helemáál niet van lezen, maar als ik echt moet lezen dan moet het boek wel spannend zijn en niet vaag en langdradig, want dan heb ik al snel de neiging om te stoppen met dat boek. Ik las vroeger op de basisschool Pinkeltje en later Kippenvel, ik weet niet of dat interessante informatie is? En later, toen ik op deze school kwam, las ik veel van Joost Heyink en ook heb ik het boek ‘Gaten’ gelezen. Een boek wat ik echt STOM vond om te lezen was het boek “met het mes op tafel”, van Cynthia Voigt. Dat was het.

Dag

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.

Geplaatst in Geen categorie | 8 Reacties