Dorst

 

Samenvatting

Het gaat over de moeder Elisabeth en dochter Coco. Ze hebben elkaar onverwacht ontmoet. Het boek begint met de volgende zin: ”Het is de eerste keer in haar leven dat Elisabeth haar dochter onverwacht treft”. Elisabeth weet al dat ze niet lang zal leven omdat ze kanker heeft. Bij het ontmoeting weet Elisabeth niet hoe ze moet het slechte nieuws aan Coco vertellen.

Coco beslist voor zichzelf om bij haar moeder te gaan wonen. Ze wil voor haar zorgen want Elisabeth woont alleen. Het vriendje van Coco, Hans, stiefmoeder en vader begrijpen de keuze van Coco niet. Zij weten namelijk waarom Coco bij haar vader moest wonen en niet bij haar moeder. Maar toch voelt Coco pijn in haar hart, omdat Elisabeth kanker heeft.

Mijn mening

Het verhaal zet mij na te denken over verschillende aspecten in mijn leven zoals de familie, het gezondheid en de liefde. Deze aspecten kwamen meerdere keren voor in het boek en ik vind het prachtig hoe Gerritsen heeft hun beschreven. Omdat het verhaal spannend, realistisch en interessant is, vind ik dat dit boek ik moeite waard is om het lezen. Met de zekerheid kan ik zeggen dat ”Dorst” een aanrader is. Vooral een aanrader is voor de mensen met problemen in hun leven. Het boek is een mooi voorbeeld van een boek over psychologie maar dan omgewerkt in het verhaal over moeder-dochter relatie. Niet alleen het verhaal neemt je goed te pakken maar ook de goede opbouw van het boek. ”Dorst” zal je alvast nog een keer gaan lezen en nog een keer leven met de hoofdpersonen mee.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>