Kinderjaren

Samenvatting

Het was een mooi boek om te lezen, dat kwam vooral door het speciale perspectief dat gebruikt werd. Het hele verhaal werd door de ogen van een jongetje van acht verteld, een jongetje dat niets snapte van de oorlog. Dat maakte het boek heel speciaal.

Ook vond ik dat de spanning goed was, als er iets spannends ging gebeuren werd dat ook meteen gezegd. De spanning werd niet gerekt en dat vind ik wel fijn. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat de Duitsers ineens in huis binnenvallen en dat ze dan ook meteen moeten gaan en dat er niet eerst alles nog in geuren en kleuren verteld moest worden. Zo is het in het echt ook.

Al met al was het een mooi boek om te lezen en je ging er als een raket doorheen. Dit kwam volgens mij vooral door het makkelijke taalgebruik, er kwamen helemaal geen moeilijke woorden in voor. Dat is ook logisch omdat het uit het oogpunt van een klein jongetje beschreven werd

Mijn mening

Ik vond “Kinderjaren” zeer een mooi boek om te lezen. Het speciale perspectief heeft ervoor gezorgd dat het boek niet saai werd. Het hele verhaal neemt jou samen met Oberski in het leven van een achtjarige jochie die niks snapt van het oorlog, die aan de gang is. Dat aspect maakt het boek heel bijzonder.

Het boek is geschreven vanuit een hoofdpersoon kind, dus het verhaal is in kinderworden verteld. Doordat is het boek niet heel moeilijk en en gaat makkelijke doorheen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>