Hemelvaart

Samenvatting

Zes meisjes gaat naar Griekenland om hun vakantie te vieren. Voor hun blijkt het dat het leven een grote belofte is. Maar helaas gebeurt een ongeluk. Uiteindelijk gaan er vijf meiden terug naar Nederland met een doodkist mee. Judith Koelemeijer is een van de vijf meiden. Annette was een vriendin van haar en kan nog steeds niet geloven dat haar vriendin dood is. Judith begint een zoektocht naar alles van nog met Annette te maken heeft: ze zoekt haar ouders op, de vrienden van haar en de jongens die bij het ongeluk betrokken waren.

Mijn mening

Met de zekerheid kan ik zeggen dat nu is dit boek het beste boek die ik ooit gelezen heb. Ik vind dit genre heel leuk om naar te lezen, vooral omdat je dan bijna een dagboek van iemand leest. Een echte dagboek. Het verhaal is natuurlijk niet prettig, maar het boek is wel prettig te lezen. Tijdens het lezen leefde ik samen met hoofdpersonen, alsof ik de ene meisje van hun groepje was. Dat is te danken aan de schrijver: elke persoon werd zo goed voorgesteld, alsof je geen boek leest, maar echte mensen ontmoet. Ook zorgde de boekopbouw voor de spanning, soms vroeg ik me af of Annette echt dood was. Judith Koelemeijer  schreef over haar relatie tussen ze en Annette en wilde met de rest van de wereld delen. Ik vind dat dat is al eerste reden om dit boek te gaan lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>