Weerwater

Samenvatting

Het boek brengt ons naar Almere, waarover de schrijver Renate een boek moet schrijven. Maar het zou geen gewon boek zijn. Door een storm en explosie wordt Almere door een mistbank. Wie in die mistbank loopt, komt vervolgens niet meer terug.

In het stad wordt een chaos, de oude gevangenen zijn  ontsnapt en leveren direct een gevaar voor alle vrouwen. De verhouding van mannen en vrouwen is niet meer gelijk: er zijn meer vrouwen dan mannen. Er komen ook geen kinderen bij

Op gegeven moment drijft vanuit niet een baby in het weerwater. Het zou dus betekenen dat er het leven aan de andere kant van Almere toch moet zijn.

 

Mijn mening:

Ik vond het Weerwater wel een leuk boek. Het verhaal is wel spannend, want je wwet niet wat er met Almere gebeurt en ook niet hoe het uiteindelijk afgelopen is. Het schrijfstijl van schrijfer is wel prettig, de zinnen zijn niet moeilijk en daardoor lees je het boek wel snel uit. Er wordt wel wat details gebruikt, waardoor je meer verbeelding en feitjes weet over het verhaal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>