De Wandelaar

De wandelaar, geschreven door Adriaan van Dis. Van Dis is een Nederlandse auteur. Hij debuteerde in 1983 met Nathan Sid en heeft tot in het heden meerdere literaire prijzen gewonnen.

Een verhaal dat aandacht wekt voor de medemens en zich afspeelt in Parijs. Een actuele en licht ironische roman. Het verhaal begint wanneer Mulder, de hoofdpersoon in dit boek, een hond vindt die is ontsnapt uit een brandend gebouw. Of de welgestelde, smetteloze en smetvrezende Mulder het wilt of niet is maar de vraag, maar hij raakt al snel gehecht aan het dier. Samen maken ze wandelingen door Parijs en ontdekt Mulder een kant van Parijs waar hij nog nooit naar had omgekeken.

Het is een luchtig geschreven boek, met toch wel een serieus onderwerp. Het is fijn om te lezen, maar mist al snel diepgang. Het is geen dik boek, maar het verhaal voelt wel langer dan het eigenlijk is. Het is helder geschreven, maar misschien is dat het wel dat het verhaal lichtelijk saai maakt. Er is niet veel om jezelf in te herkennen en de problemen die zich voorkomen lijken mij niet al te veel te raken. Het boek voelt emotieloos en droog, als een verslag van zijn wandelingen en ontdekkingen,  maar niet een verhaal dat mij meesleept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>