Een kunstenaar opnieuw ontdekt

Misschien heb je van hem gehoord, Felix Nussbaum. Een kunstenaar, overleden in de tweede wereldoorlog. Veel van zijn werk is in de oorlog verloren gegaan. Pas jaren later is er weer oog voor zijn kunst. In zijn boek volgt Mark Schaevers Nussbaum in zijn leven. Stap voor stap wordt Nussbaums geschiedenis bij elkaar gebracht en komen we dichter bij de schilder in het boek Orgelman.

Schaevers is een Belgische journalist geboren in 1956. Zijn boek Orgelman werd bekroond met de Gouden Boekenuil in 2015. Zijn schrijfstijl in Orgelman is feitelijk en duidelijk. Het gebruik van afbeeldingen van zijn schilderijen is iets wat ik fijn vond van het boek. Er worden schilderijen omschreven en het verhaal eromheen ook, om dan het schilderij zelf te zien is dan niet alleen leuk, maar ook handig. Het voelt alsof je op een verhalende manier meegenomen wordt in Schaevers zijn onderzoek naar het leven van Nussbaum. Het idee achter het boek, om Felix Nussbaum een echo te geven raakt mij en maakt het leuker om het boek te lezen. Ik vond het een leuk onderwerp en interessant geschreven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>