Recensie Pizza Maffia

Recensie geschreven door: Sam Groot C4V3

Titel: Pizza Maffia

Auteur: Khalid Bhoudou

Niveau: 2

Pagina’s: 255

Korte samenvatting:

Brahim weet wat hij wil, een topbaan en gelukkig worden met Alice (zijn vriendin). Hij werkt veel in de pizzeria van zijn vader, samen met zijn neef Haas. Omdat Brahim zijn vader ziek geworden is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan krijgen zijn vader en zijn oom ruzie. Zijn oom Faris en zijn neef Haas verlaten de pizzeria. Nu moet Brahim leiding geven aan de pizzeria van zijn vader. Helaas zit het niet mee, want niet veel later start oom Faris samen met Haas een pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een ruzie die uitloopt in een “pizza oorlog”. Brahim zit klem in een hevige familiestrijd. Zijn normale leven verdwijnt naar de achtergrond. Brahim realiseert zich dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld. Helaas kan hij dit niet meespelen zonder dat zijn normale leven daaronder gaat leiden, daaronder dus ook zijn school en vriendin. Hoe gaat deze “pizza oorlog” eindigen?

Mijn mening:

Ik vond het een leuk boek om te lezen. Het boek is spannend en er zit veel actie in, waar ik persoonlijk wel van houd. Er gebeurd altijd wel wat, waardoor je eigenlijk niet kan stoppen met lezen. Het boek had een goede opbouw. De schrijver schrijft het boek zo dat je makkelijk door het boek heen leest. Er werden weinig moeilijke woorden gebruikt, meer jeugdige taal waardoor ik er geen problemen mee had om het te lezen. Ik heb ook eigenlijk geen minpunten in het boek gevonden.

Ik zou dit boek aanraden aan mensen die van spannende boeken houden waarin ook veel gebeurd. Voor mensen die van boeken houden waar je makkelijk doorheen leest is dit ook een aanrader.

1 reactie op “Recensie Pizza Maffia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>