Publiek geheim

Titel: Publiek geheim
Auteur: J. Bernlef
niveau:4
Pagina’s: 242

Korte samenvatting:
Publiek geheim speelt zich af in een Oost-Europees land, waar na een periode van staatsterreur de dooi is ingetreden. Onder televisiemakers heerst onzekerheid over de in te nemen houding: hoe ver je kunt gaan weet eigenlijk niemand. Wanneer er een documentaire over een beroemde schrijver moet worden gemaakt die in het verleden voor staatsgevaarlijk is doorgegaan, leidt die twijfel tot conflicten, vervolgens tot kleur bekennen, en ten slotte tot duidelijkheid.

Mening:
Ik vind dit boek een best wel goed boek, het laat je namelijk nadenken over bepaalde propaganda (in een Oost-Europees land). Ookal ga je waarschijnlijk tijdens het lezen van het boek een beetje je twijfels krijgen aan de overheid wat wel leuk is om te lezen. Het is geen échte aanrader want het was niet de hele tijd interessant maar het was wel opzich leuk om te lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>