Het schnitzelparadijs

Titel: Het Schnitzelparadijs
Auteur: Khalid Boudou
Bladzijdes: 301
Niveau: 3

Samenvatting:
Hij had overal opnieuw kunnen beginnen maar toch kiest de jonge, balorige Nordip, verlaten door zijn lief Tsjoepita, vrijwillig het ruime sop in de keuken van het Van der Valk-achtige schnitzelparadijs De Blauwe Gier.

Na twee jaar massief te hebben geslapen wordt hij vrijwillig afwasser in de hete keuken. Wanneer de liefde die hem achtervolgt door de keuken sluipt, tracht hij die te sturen naar zijn meest begeerde serveerster, de rijkeluisdochter Agnes. De rest van de keuken twijfelt aan het aandeel van Nordip in het zogenaamde keukenspel. Wie is deze malende sopdwaas? Wat komt hij doen? Is de sopheld van alle serveersters een verklikker? Wanneer de FIOD ten slotte een inval doet en de keuken overbluft, leggen de grote schnitzelmeesters hun vorken neer en dreigt De Blauwe Gier vast te lopen. Wie heeft deze kokende misère op zijn geweten?

Mening:
Dit boek had na het lezen een open einde, waar ik erg fan van ben en hierdoor vind ik dit ook echt een aanrader. Daarnaast is er veel filosofie in mijn ogen in het boek terug te vinden. Het gaat namelijk veel over het dagelijkse leven en het is echt een boek dat realistisch geschreven is. Als je hiervan houdt moet je het zeker lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>