Het gouden ei

Titel: Het gouden ei
Auteur: Tim Krabbé
Bladzijdes: 97

Samenvatting:
Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen.
De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Mening:
Het is een heel erg kort en snel te lezen boek. Dat maakt het echter geen slecht boek. Er gebeurt veel in het boek en de spanning blijft er vaak inzitten. Daarnaast is het einde van het boek een open einde, wat ik heel erg leuk vind persoonlijk. Omdat het na het lezen van het boek je nog een beetje in het verhaal zit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>