Recensie Efter van Hanna Bervoets

Stel je voor verliefdheid is niet meer iets rooskleurigs maar een ziekte. De doctoren van die tijd hebben dan ook nog eens een geneesmiddel tegen verliefdheid: Efter. Wat zou jij dan doen?

Zodra mensen erachter komen dat je verliefd bent word je zo snel mogelijk opgenomen om hier doormiddel van Efter weer vanaf te komen. Dit gebeurd ook bij Fajah, ze zit daar om van haar verliefdheid af te kicken maar in werkelijkheid is ze helemaal niet verliefd. In de kliniek raakt ze bevriend met de enige jongen, Silver. Later blijkt het dat hij homoseksueel is. Later verteld Fajah dat de reden dat ze in de kliniek zit aan Silver. ¬†Ook Meija wil afkicken van haar verliefdheid. Dit komt omdat haar ex-vriend weer met zijn ex-vriendin heeft. Ze komt bij Silver en Fajah in de kliniek en samen beleven ze vele avonturen…

Ik vind het een vernieuwend onderwerp, omdat we veel boeken over verliefdheid gaan maar dan word alleen de positieve kant ervan belicht. Er zit meestal een verwacht patroon in de liefdesrelaties tussen de personages. Bij dit boek word verliefdheid in een heel ander licht gezet, wat ik vernieuwend vind want zo denk je zelf niet snel.

Ik vind het ook een geloofwaardig verhaal, dit komt door de duidelijke en goede argumenten die de schrijfster, Hanna Bervoets, gebruikt om de lezer ervan te overtuigen dat verliefdheid echt slecht voor je is. Ze maakt goede vergelijkingen met onder andere verslavingen en stoornissen.

Efter is een goed boek voor mensen die houden van boeken die anders zijn dan andere boeken en je echt over een onderwerp laten nadenken. Hanna Bervoets heeft het zo geschreven dat je precies een beeld krijgt van wat zijn precies bedoeld. Misschien kijk jij na het lezen van dit boek ook wel anders tegen verliefdheid aan…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>