Recensie Het diner van Herman Koch

Is het een gewoon etentje of toch niet? Het boek van Herman Koch neemt je mee naar een diner met verschillende gangen. Maar gaat het alleen om het eten of spelen er nog andere zaken?

Twee mannen die samen met hun vrouwen gaan dineren. Klinkt niet gek, toch? Toch gebeurd er tijdens dit etentje enorm veel. Beide koppels hebben een zoon. En laten we het er maar bij houden dat het geen lieverdjes zijn. De jongens hebben samen een vrouwelijke zwerver in elkaar geslagen en vervolgens verbrand. En dat is nog lang niet het enige. Tijdens het etentje komen er allemaal herinneringen en geheimen boven tafel.

Ik vind het een origineel boek, omdat het door de indeling anders is dan andere boeken. Het boek is namelijk ingericht zoals een diner is ingedeeld. Eerst het apperitif en op het laatst het dessert. Dit vind ik een leuke toevoeging aan het boek.

Het boek is spannend, omdat de twee zoons allemaal gekke dingen hebben gedaan en er ook steeds meer geheimen komen opspelen. Het gaat van omgekochte obers naar de vraag of Paul wel de echte vader is van zijn zoon.

Het boek Het diner is een origineel en spannend boek, waarin er veel gebruik wordt gemaakt van flashbacks. Het heeft een rustige opbouw met een verrassend plot. Kortom een boek voor voedselliefhebbers die wel houden van een beetje drama.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>