Blog 4. De laatste blog.

  • wat vond ik ervan
  • had ik het verwacht
  • hamvraag

Het einde van het boek:

het einde van het boek vond ik leuk en interessant. Joost realiseerde dat het plagen zijn eigen schuld niet was. hij had namenlijk een slim plan bedacht. aan het begin aarzelde hij, maar hij was dapper genoeg om het plan te voltooien. Hij had namenlijk met Anke afgesproken dat zij de deur dicht moest doen wanneer Oscar en Joost samen en alleen in een hok zaten. Oscar heeft toen verkeerde dingen gezegd terwijl Joost dat opnam. De dag daarna heeft Joost het opgenomen bandje af laten spelen over de school omroepgeval. (ik weet de naam niet) Toen hoorde de leerlingen, de rector en de docenten wat Oscar allemaal gezegd had.

wat vond ik er van:

Ik vond het eind heel slim van Joost, maar ik vond het niet echt heel spannend. ik had er wel meer van verwacht.

had ik het verwacht:

Ik had wel verwacht dat ze iets gingen doen om Oscar terug te pakken, maar niet op deze manier. Ookal was deze manier wel erg slim.

hamvraag:

eigenlijk ontbreken er nog 2 dingen aan het eind…Dat zijn de volgende 2… gaan Daniel en Anton nog verder plagen? en de ouders van Anke gaan een paar dagen weg waardoor Joost daar gaat logeren…..wat gaan Anke en Joost in die paar dagen doen?

Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Blog 3.

  • wat gaat er nu gebeuren
  • zijn er meerdere mogelijkheden
  • hamvraag

Wat gaat er nu gebeuren?

Na het terugpakken door de zus van Joost,  is het pesten tegen Joost alleen maar erger geworden. Anke vertelde precies wat de reden was hoe haar broer gestorven was. ze dacht dat ze te weinig geholpen had. Ik denk nu dat ze Joost gaat helpen in het laatste deel van het schooljaar, maar verder ben ik wel nieuwsgierig, want het boek is erg spannend en daarom is het zo leuk om het te gaan lezen.

Zijn er meerdere mogelijkheden:

ik weet niet precies welke mogelijkheden er kunnen zijn omdat het zo onvoorspelbaar en erg spannend is op dit moment.

hamvraag:

Gaat Anke Joost in helpen om het schooljaar veilig door te brengen?

Blog 2.


  • mening van hoofdpersoon
  • hamvraag

Mening over hoofdpersoon:

Het verhaal gaat eigenlijk over 2 hoofdpersonen, want er word steeds vanuit Anke of Joost iets verteld. dit had ik in de vorige blog niet verteld omdat ik de namen niet wist

Anke: Anke is een vrolijk meisje maar heeft vroeger wat meegemaakt. haar broer ” Rob” is overleden. haar moeder wilde niet veel herinneringen van Rob. Dit komt vooral in de latere hoofdstukken voor.

Hamvraag:

de jongens hebben Joost al een paar keer geplaagd, maar de zus van Joost heeft 1 jongen terug gepakt….. gaan de jongens joost nu aanpakken, of laten ze hem met rust?=

Schoolstrijd – Deel 1.

Het is weer een nieuw jaar in het boek.
In het begin van het boek is er een jongetje die heel erg gepest word. Op een dag is het weer zo ver, hij word opgewacht door een paar jongens voor het lokaal.

Gelukkig voor hem komt de docent er net aan.
Binnen word hij gelijk aangepakt met harde woorden.
Als hij iets terug zegt dan word hij gelijk ”gesmoord” door de docent.
Dan opeens komt er een meisje naast hem zitten, hij herkend haar niet want ze zat het jaar ervoor niet bij hem in de klas.

Ze gaat rustig naast hem zitten, en langzamerhand beginnen ze met elkaar te praten. De jongen denkt dat ze hem raar vind en zegt niks meer. De bel gaat en de dag gaat door.

Op dit moment vond ik het boek erg saai. Er zat geen spanning in, geen actie helemaal niets. Ik hoopte dat het nog wel zou komen, anders zou ik het niet uitlezen.

Ik heb dit alles uit me hoofd geschreven want ik kon me niet iets herrinderen. Net zoals de namen. De volgende keer zal ik meer schrijven. Ik heb dan waarschijnlijk ook het boek voor me.

Bart Luiks E3E2.