Dag 1, vertrek en aankomst

We vertrokken vrijdag 7 oktober met de bus richting Bilbao.

Na een kleine vertraging vertrokken we uiteindelijk. Mensen telden hoe lang we nog moesten tot de eerste pauze, deze waren immers om de 4 uur.
De eerste pauze was aangebroken, éindelijk plassen, benen strekken, tandjes poetsen en bellen naar een jarige vriendin om 00:00.
Na 20 minuten vertrokken we weer en kon de volgende chauffeur aan het stuur verder. De stemmen moesten op het laagste niveau en iedereen maakte zich rustig klaar voor de nacht. Sommige mensen sliepen en sommigen bleven nog even wakker.

De volgende uren braken aan en het was doodstil in de bus. Als ervaren reizigers kunnen wij vertellen dat wakker blijven voor 20 uur een beste opgave is. De pauze om 4 uur was hemels, na 4 uur was de nacht stop aangebroken, een kleine pauze van 10 minuten. Op dit moment waren we in de buurt van Tours (FR). Weer in de bus en rijden maar, want na 4 uur hadden we weer een pauze, finalmente España! Het was nog ongeveer een kwartier rijden tot het hotel in Bilbao, iedereen even de Spaanse lucht inademen, de bus schoonmaken en eindelijk naar het hotel.

Eenmaal aangekomen bij het hotel hoorden we dat we nog niet de kamers in konden. “Dus wat nu?” dachten Erwin, Jorien, Hanneke, Marijke en Jeffrey. Koffers waren inmiddels in een schuur gezet, dus dit was een last minder. Na een klein overleg tussen de docenten was eindelijk het plan bedacht: Lekker rondlopen in Bilbao en vrij verkennen. Om 15:00 verzamelden we weer op het plein en terug naar het hotel, want de kamers waren klaar. Sommige mensen kozen voor een siesta, sommigen een douche en sommigen waren aan het chillen.

Het was inmiddels 18:00 en tijd voor het diner. Na een kleine wandeling kwamen we iets te vroeg aan bij het restaurant, dus we mochten weer even de stad verkennen voor een klein halfuurtje. 19:00 konden we eindelijk eten, na de gemengde meningen over het eten genaamd pinchos mochten we weer vrijuit. 21:30 weer verzamelen op het plein. Nadat de een wat geshopt had, ging fotograferen, ging wandelen, of nog eventjes naar de burgerking ging, waren we klaar om terug te gaan naar het hotel. Sommigen hadden een nachtrust nodig en gingen gelijk slapen, anderen gingen nog even gezellig praten met elkaar en toen waren we klaar voor de nacht. 23:00: Kamercontrole! Iedereen snel naar de kamer en zich klaarmaken. Iedereen geteld en welterusten.

P.S. Ivm de matige WiFi zijn de blogs wat vertraagd, de blog van De Dag komt de volgende dag in de avond online. Elke dag komen een paar foto’s bij het bericht en aan het eind zullen we een groot fotodagboek online zetten.

3 reacties op “Dag 1, vertrek en aankomst

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>