Recensie Clausewitz

Gegevens:
Titel: Clausewitz
Schrijver: Joost de Vries
Jaar van uitgave: 2010

Samenvatting:
Tim Modderman en Joost de Vries zijn sinds hun studie enorm goede vrienden. Na de studie gaan ze allebei een andere kant op. Tim gaat door als wetenschapper terwijl Joost bij een uitgeverij gaat werken. Ze blijven elkaar echter vaak zien en blijven ook vrienden.
Op een dag stelt Joost aan Tim voor om onderzoek te doen naar de schrijver Ferdynand  LeFebvre. Deze schrijver uit de jaren was plotseling verdwenen. Tim gaat akkoord om dit te onderzoeken zodat ze het verhaal als boek uit kunnen brengen.
Tim doet veel onderzoek en praat met veel mensen. Hij komt steeds meer te weten en vindt zelfs foto’s en brieven van Ferdynand. Deze gebruikt hij in het boek om het verhaal te ondersteunen.
Uiteindelijk loopt de zoektocht vast op een Grieks eiland waar Ferdynand voor het laatst gezien was door een oorlogsfotograaf. Met deze teleurstelling keert Tim terug en laat het boek lezen door Joost die nog een paar kleine kritiekpuntjes heeft.
Na het leren vervalsen van Ferdynand zijn handschrift vervalsen ze een brief om het verhaal een duidelijk einde te geven.

Mijn mening:
Dit boek vond ik erg leuk. Boeken waar men probeert een mysterie op te lossen vallen bij mij altijd goed. Het enige nadeel van dit verhaal vind ik het einde. Het mysterie wordt namelijk niet opgelost, echter kon ik hier wel mee leven. Wat ik erg raar vond en ik niet had verwacht is dat ze ervoor kiezen om een brief te vervalsen, dit had ik niet van de hoofdpersonages verwacht aangezien een van hun ook echt een wetenschapper is. Die hoort juist altijd de waarheid te willen achterhalen.

Alsnog vind ik dit boek een enorme aanrader

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>