Leesautobiografie

Ik begon al met lezen toen ik nog klein was. Doordat mijn moeder in een boekwinkel werkte en mijn ouders me altijd veel voorlazen (ik hield erg van Wij gaan op berenjacht en de Muis-boeken), was ik erg geïnteresseerd in lezen en boeken. Ik leerde mezelf lezen met Suske & Wiske en Vos en Haas.

Als kind las ik altijd veel en had ook veel boeken. Mijn favoriete boeken waren De Rode Prinses en de boeken van Astrid Lindgren. Ik zat op een kleine basisschool, en op een gegeven moment had ik alle boeken van de kleine bibliotheek daar uitgelezen. In 2013 zat ik in de Nederlandse Kinderjury, die de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitreiken aan de kinderboeken die zij het beste vinden.

Toen ik niet echt meer kinderboeken las, ging ik vooral boeken van buitenlandse auteurs lezen (met uitzondering van Francine Oomen). Ik hield van de boeken van Jenny Valentine, en de serie Julia’s reis. Ook De schaduw van Skellig, Mijn naam is Nina en Vertrektijd waren favoriete boeken.

Omdat ik ook nu nog steeds heel veel lees en van boeken houd, liep ik mijn stage bij boekhandel Scheltema.

Op dit moment lees ik het liefst Amerikaanse en Engelse literatuur. Mijn favoriete boek is The Bell Jar. Andere boeken die ik graag lees zijn The Catcher in the Rye, Call of the Wild & White Fang en Tess of d’Urbervilles (en Harry Potter). Auteurs waar ik graag nog meer van wil lezen zijn David Mitchell, Haruki Murakami en Zadie Smith. Ik houd vooral van boeken die, naast dat ze goed geschreven zijn, ook iets aparts hebben wat het boek interessanter maakt.

Eigenlijk houd ik tot nu toe niet heel erg van Nederlandse literatuur, maar ik heb nog niet genoeg ervan gelezen om echt een goede  mening hierover te kunnen vormen. Ik denk dat ik nu op leesniveau 5 zit.