Het gouden ei

Auteur: Tim Krabbé
Titel: Het gouden ei
Jaar uitgave: 1984
Genre: Avonturen Roman

Samenvatting:

Rex Hofman en Saskia Ehlvest zijn onderweg op vakantie naar een huisje in Zuid-Frankrijk. Onderweg houden ze even een pauze bij een tankstation aan de snelweg, daar tanken ze en gaat Saskia naar binnen om nog wat te kopen.

Rex is aan het wachten op Saskia, maar het duurt wel erg lang en hij besluit om even een kijkje te nemen in de winkel, in de winkel weet niemand waar Saskia is. Hij besluit om de politie en het hotel te bellen, maar niemand kan hem helpen.

8 jaar later gaat Rex op vakantie samen met Lieneke zijn nieuwe vriendin. Hij wordt midden in de nacht wakker nadat hij een nachtmerrie had. Hij droomde dat hij opgesloten zat in een Goud ei en hij er alleen uit kan als er nog zo’n ei tegen de zijne aan botste. Het was dezelfde droom als Saskia hem ooit vertelde.  Dit zegt hem dat hij opzoek moet gaan naar Saskia. Hoe zal dit aflopen?
Mening:
Het gouden ei is een leuk boek, het is goed geschreven en erg spannend. Het verhaal vind ik goed opgebouwd en met genoeg detail vertelt.  Ik raad dit boek aan voor bijna iedereen die van lezen houden. Het is ook zeer aantrekkelijk voor de mensen die niet van lezen houden omdat het verhaal kort en krachtig is vertelt.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>