Karel ende Elegast

Auteur: ?
Uitgever: Amsterdam University Press
Genre: Ridderroman
Eerste druk: 1982

Samenvatting
Koning Karel ligt in zijn bed en hij hoort via een engel een boodschap wat van god zou komen. Dit bericht luid “ga uit stelen of je verliest je leven”. Karel gaat vervolgens zijn kasteel uit en trekt een donker woud in, hier komt hij een zwart geklede ridder tegen. Er vind een gevecht plaats Karel wint en het blijkt Elegant te zijn, Elegast is uit zijn land verbannen daarom noemt hij zichzelf Adelbrecht. Karel en Elegast besluiten om samen Eggeric (de zwager van Karel) te beroven, bij het kasteel zorgt Elegast ervoor dat iedereen in een diepe slaap beland, Elegast maakt per ongeluk Eggeric wakker en zijn vrouw vraagt wat Eggeric van plan is. Eggeric vertelt dat hij zijn zwager, koning Karel wil doden. De volgende dag geeft Karel Eggeric de doodstraf voor het samenzweren tegen hem, De weduw trouwt met Elegast en hierdoor wordt zijn eer hersteld.

Mening
Ik vond Karel ende Elegast een leuk boek, dit had ik zelf niet gedacht.  Het verhaal is goed te volgen en er zat in de diepte nog wat spanning. Persoonlijk zou ik dit niet lezen in mijn eigen tijd, maar omdat we het in de klas lazen vond ik het leuk genoeg. Ik raad dit boek aan mensen die houden van ridderromans, voor de andere mensen raad ik het niet perse aan. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>