Haar naam was Sarah

Auteur: Tatiana de Rosnay
Uitgegeven: 2007
Genre: Roman

Het verhaal gaat over het meisje Sarah Starzinski. Zij is een joods meisje die met haar hele familie in de 2de wereldoorlog midden in Parijs wonen. Als Sarah ligt te slapen midden in de nacht wordt er opeens hard op de deur van het huis geklopt. Dit was de Franse politie die in opdracht van de Duitsers alle joden moesten oppakken. Het broertje van Sarah verstopt zich snel in een geheime kast en Sarah doet de deur er van op slot. Ze stopte de sleutel ervan in haar zak en beloofde hem zo snel mogelijk er uit te halen. Sarah en haar familie worden naar een arena gebracht en moeten daar dagen zonder eten en drinken blijven. Na elke dagen moeten de overlevende naar kampen toe. Daar ontsnapt Sarah met een meisje genaamd Rachel. Nadat zij zijn ontsnapt vluchten ze naar een boerderij toe waar aardige mensen wonen genaamd Jules en Geneviev. Wanneer Rachel ziek wordt komt er een arts langs die haar verraadt aan de Franse politie. Gelukkig had Sarah zich verstopt en werd dus niet opgepakt. Wanneer Sarah met Jules en Genevieve naar Sarah´s oude huis gaan. Doet Sarah de kast open en daar lag het verrotte lichaam van haat dode broertje. Wanneer Julia in contact komt met het verhaal van Sarah gaat ze op onderzoek naar het Hele verhaal.

Mening
Ik vond het boek erg mooi geschreven. Doordat het boek zo mooi was geschreven kan je echt meeleven met de hoofdpersoon en ervaar je hoe weinig een kind mee krijgt wat er gebeurt. Sarah had duidelijk geen idee wat er ging gebeuren op het moment dat ze haar broertje opsloot toen ze werden opgepakt door de politie. In het boek is Sarah genoodzaakt om terug te gaan naar het huis en doordat ze daar zoveel moeite voor doet hoop je gewoon dat het goed loopt, helaas eindigt het zoals het viel te verwachten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>