De Grot

Auteur: Tim Krabbé
Uitgegeven: 1997
Genre: Psychogische roman

Het verhaal begint bij de hoofdpersoon Egon Wachter, hij is bezig als drugskoerier. Zijn taak is om in Ratanakiri een koffer met heroïne te overhandigen aan een nog onbekende persoon. Egon word naarmate van zijn reis steeds zenuwachtiger doordat een andere man is opgepakt wegens het vervoeren van drugs (en gedood). Het verhaal terug de tijd in naar een Egon van 14 jaar, hier word vertelt hoe hij bevriend raakte met een Axel (was veel bezig in het criminele circuit). Axel had de macht over Egon en liet hem van alles doen. Egon gaat een aantal jaar later geologie studeren en komt tijdens zijn studie Axel weer tegen, die hem opnieuw het criminele circuit laat zien. Egon besluit koerier te worden voor Axel om geld te verdienen. Vervolgens gaat het verhaal verder naar een Marcie die op mysterieuze wijze van de aard bodem verdwijnt en het word duidelijk dat zij de persoon is waar Egon de koffer moet afgeven.

Mening
Het boek was helder vertelt en hierdoor snel te lezen. De grote tijdstappen waren vooral in het begin een beetje moeilijk te volgen, maar viel uiteindelijk allemaal op zijn plek. Tim Krabbé zorgt ervoor dat er een bepaalde spanning hangt tijdens het lezen, hierdoor vind ik het een stuk leuker om te lezen.  Het boek is aan de korte kant hierdoor is het in verhouding met andere boeken minder diepgaand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>