Gimmick!

Auteur: Joost Zwagerman
Uitgegeven: 1989
Pagina’s: 240
Genre: Avonturenroman

Samenvatting
Het boek Gemmick! Gaat over een groepje jonge kunstenaars die nog niet goed hun plek hebben gevonden in de maatschappij. Elk leven ze momenteel op drank, drugs en seks en zijn ze vaak in de discotheek Gemmick! te vinden. De hoofdpersoon Walter Raam heeft het er erg moeilijk om over zijn relatiebreuk met zijn vriendin Sammie te komen. Het leven van Raam staat op zijn kop en hij weet niet hoe het verder moet en grijpt naar de drank en drugs. De meeste vrienden van Raam helpen niet echt aangezien ze ook op dezelfde manier leven. Een vriend genaamd Groen helpt Raam om weer te beginnen met zijn kunstenaars carrière, maar het lukt Raam niet helemaal. Groen besluit om naar de Canarische eilanden te vertrekken (die is de plek waar alle kunstenaars zijn)  om zo zijn carrière een boost te geven. Op het eiland word Raam alleen maar depressiever en na het ontmoeten van wat bekende kunstenaars vertrekken ze samen naar New York. In New York is dit niet echt anders ook al ontmoet Raam een vrouw genaamd Dulcie. Ondanks alles wil Raam steeds vluchten en besluit weer terug naar Nederland te gaan waar hij Sammie tegemoet loopt.

Mening
Het boek was met zijn 240 pagina’s in mijn ogen een beetje langdradig en treurig. Het boek was vrij oppervlakkig en daardoor niet spannend om verder te lezen. Het was een treurig verhaal op gebied van liefde en hierdoor krijg je wel een goed indruk hoe moeilijk het is om een relatie breuk te ondergaan met iemand waar je zielsveel van houd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>