Recensie over: Het gouden ei

Standaard informatie:

Auteur: Tim Krabbé

Gepubliceerd in: 1984

Aantal pagina’s: 97

Genre: Roman, Psychologische roman, Thriller

Samenvatting:

Het boek gaat over de hoofdpersonen Raymond Lemorne & Rex Hofman.

Rex Hogman gaat samen met zijn vriendin gezellig in het buitenland op vakantie, totdat de vriendin van Rex verdwijnt. Rex zoekt haar overal maar kan haar tevergeefs nergens vinden. Terug in Nederland is het lastig voor Rex om niet aan ‘haar’ te denken. Er is ook een Raymond Lemorne, hij werkt als scheikunde leraar. Hij heeft samen met zijn vrouw kinderen.  Raymond zich laat fascineren door zijn waanzin wekkende gedachten waarnaar hij ook onderzoek gaat doen.

Het verhaal word in de hij/zij perspectief verteld, dit komt omdat er twee verhaal lijnen door elkaar heen gaan. Het verhaal begint met die van Rex Hofman, en word opgevolgd door die van Raymond Lemorne.

Mening over het boek:

Ik vond het een erg leuk boek om te lezen, dit komt omdat ik de opbouw van het verhaal erg goed vond. Het boek heeft een oplopende spanning die op zijn climax komt aan het einde, ook vond ik de manier van schrijven erg prettig. En ik vond het verhaal erg goed bedacht. Ik vond het einde van het boek erg verrassend, toen ik bijna bij het einde was stond ik echt versteld en ik wilde het boek metteen uit lezen.

Ik vond het een makkelijk te lezen boek, omdat het verhaal steeds bestaat uit stukjes van twee aparte verhalen die worden afgewisseld is het niet te lang dradig en ga je er sneller door heen.

Ik vind het boek een aanrader voor iedereen, het is een leuke kort boekje dat een leuke verhaallijn heeft en ik vind dat het echt de moeite waard is om te lezen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>