Recensie over: Karel ende Elegast

Standaard informatie:

Auteur: Onbekend

Uitgegeven in: 1250

Aantal pagina’s: 56

genre: Middeleeuws verhaal

Samenvatting:

Het boek gaat over de koning Karel die na drie keer een bericht van een engel gekregen te hebben eropuit is gegaan om te gaan stelen.  Wanneer hij naar buiten probeert te glippen merkt hij op dat er niemand is en dat niemand weet dat de koning het kasteel verlaat. Tijdens zijn reis komt hij een paar mannen tegen, een van die mannen wilt koning Karel helpen met stelen. En samen gaan zij opzoek naar de beste persoon die zij kunnen bestelen.

Mening over het boek:

Ik vind het boek erg leuk, ik heb het boek wel in de vertaalde versie naar het hedendaagse Nederlands gelezen. Het oud Nederlands waar het origineel in was geschreven is op het allereerste gezicht geen touw aan vast te knopen, dit komt omdat veel worden je het zelfde uitspreekt maar heel anders opschrijft waardoor je geen idee hebt wat er staat.

Het verhaal vond ik erg goed bedacht, de opbouw van het verhaal en de verhaallijn zat goed in elkaar. De Nederlandse versie was makkelijk te lezen en wat ik leuk vond aan het verhaal is dat de personages een beetje bekend zijn. Deze namen komen ook voor in andere boeken, films of soms toneelstukken. Dit maakte het boek voor mij erg leuk om te lezen.

Ik raad dit boek aan iedereen aan, het is een boek dat niet tijdrovend is om te lezen, het heeft een leuke verhaallijn en het is kortom een erg leuk boek dat je kan kiezen voor bijvoorbeeld een Nederlands boekverslag.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>