Recensie over: Warenar

Standaard informatie:

Auteur: P.C. Hooft

Gepubliceerd in: 1617

Aantal pagina’s: 122

Genre: * 

Samenvatting:

Het boek gaat over een man (warenar), die een pot met geld heeft gevonden en iedereen er van verdenkt deze pot te willen stelen. Wanneer de oom van de jongen die zijn dochter zwanger heeft gemaakt haar ten huwelijk vraagt verdenkt warenar hem van het willen stelen van warenar’s zijn pot met geld. Hij stemt uiteindelijk in en ze gaan het huwelijk regelen. De jongen die warenar’s dochter zwanger heeft gemaakt wil net als zijn oom haar ook trouwen en probeert zijn oom over te halen. Ondertussen verstopt warenar zijn pot met geld op meerdere plekken maar wordt achtervolgd en zijn pot met geld wordt gestolen.

Mening over het boek:

Ik vind het boek erg leuk, ik heb het boek wel in de vertaalde versie naar het hedendaagse Nederlands gelezen. Het oud Nederlands waar het origineel in was geschreven is op het allereerste gezicht geen touw aan vast te knopen, dit komt omdat veel worden je het zelfde uitspreekt maar heel anders opschrijft waardoor je geen idee hebt wat er staat.

Het verhaal vond ik erg goed bedacht, de opbouw van het verhaal en de verhaallijn zat goed in elkaar. Het achterliggende boodschap dat in het verhaal is verstopt is erg goed zichtbaar. Dit maakte het boek voor mij erg leuk om te lezen.

Ik raad dit boek aan iedereen aan, het is een boek dat niet tijdrovend is om te lezen, het heeft een leuke verhaallijn en het is kortom een erg leuk boek dat je kan kiezen voor een Nederlands boekverslag.

1 reactie op “Recensie over: Warenar

  1. Warenar is niet in het oudnederlands geschreven, maar in het middelnederlands. van het oudnederlands hebben we niks meer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>