Recensie over: Het bittere kruid

Standaard informatie:

Auteur: Marga Minco

Gepubliceerd in: 1957

Aantal pagina’s: 90

Genre: psychologische roman, oorlogsroman

Samenvatting:

Het boek gaat over de hoofdpersoon Marga Minco.

Zij woont samen met haar vader en moeder in Breda. Zij word in het eerst jaar van de oorlog ziek en moet voor behandelingen in het ziekenhuis blijven. Ze gaat later bij haar broer en zijn vrouw intrekken waar Marga samen met haar broer ziek thuis blijven waardoor ze niet naar het werkkamp hoeven. Omdat haar ouders boven de vijftig zijn moeten ze naar Amsterdam verhuizen waar Marga na een tijdje weer terug naar haar ouders verhuist. Wanneer de Duitsers op een avond aanbelt vlucht Marga via de achterdeur en gaat ze weer terug naar haar broer. Marga en haar broer bleken hun haar en kopen nep identiteitsbewijzen. Ze proberen met de trein te vluchten maar Marga’s broer en zijn vrouw worden opgepakt en ze besluit om naar haar oom en tante te gaan.

Het verhaal word in de ik perspectief verteld, het meisje in het verhaal is de schrijfster  die de tweede wereldoorlog heeft meegemaakt en haar gebeurtenissen nu verteld door middel van dit boek.

Mening over het boek:

Ik vond het een erg interessant boek om te lezen, dit komt omdat het onderwerp mij erg aansprak. Dit is voor mij het eerst keer dat ik een boek lees dat over de tweede wereldoorlog gaat en waarbij de schrijfster  haar eigen belevingen verteld.

Ik vond het een makkelijk te lezen boek, het was niet te langdradig maar er werd wel genoeg uitgelegd om een goed beeld te krijgen van de omgeving en de gebeurtenissen.

Ik vind het boek een aanrader. Het is niet een te groot boek, het heeft een interessante verhaallijn, het is niet lastig te lezen en daarom zeker de moeite waard.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>