Recensie ‘Het gouden ei’

Titel: Het gouden ei

Auteur: Tim Krabbè

Genre: Roman, Thriller, Psychologische fictie

Jaar uitgave: 1984

Aantal pagina’s: 97 pagina’s

Korte samenvatting:

In het gouden ei gaat het over Rex Hofman en Saskia Ehlvest die onderweg zijn naar een vakantie huisje ergens bij de middellandse zee. Er is alleen een klein probleempje, de kilometerteller van hun auto is kapot waardoor ze de kilometers zelf moeten bijhouden. Na een tijdje nemen ze een pauze bij een benzinestation. Saskia zou even wat te drinken gaan halen terwijl Rex de benzine bijtankt. Maar Saskia komt niet meer terug. Rex heeft overal gezocht maar kan haar niet meer vinden.

Acht jaar later ontmoet Rex een man genaamd Raymond Lemorne. Hij blijkt hele veel af te weten van Saskia. Uiteindelijk besluit Rex om Raymond te gaan achtervolgen. Deze achtervolging brengt een hoop gevolgen met zich mee..

Ik vond het gouden ei een leuk boek omdat het niet moeilijk is om te lezen maar het toch ook wel spannend is. Je weet al snel veel informatie over de verschillende personages in het boek.

Als ik het boek een cijfer moest geven zou ik het een 8 geven omdat het een kort maar toch ook spannend en interessant verhaal is.

1 reactie op “Recensie ‘Het gouden ei’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>