Recensie ‘Het bittere kruid’

Titel: Het bittere kruid

Auteur: Marga Minco

Genre: Oorlogsroman en psychologische roman

Jaar uitgave: 1957

Aantal pagina’s: 90 pagina’s

Korte samenvatting:

Het Bittere kruid vertelt het verhaal van een jong, Joods meisje dat in de Tweede Wereldoorlog leeft. Haar gezin waar ze in opgroeit valt uit elkaar door de oorlog. In het begin lijkt niemand uit haar gezin te beseffen hoeveel gevaar ze lopen. Maar dan wordt er steeds iemand uit het gezin opgepakt. Behalve het meisje waar het in het boek over gaat, zij weet telkens te ontsnappen aan de Duitsers. Dit jonge meisje stelt waarschijnlijk Marga Minco zelf voor.

Het bittere kruid is een mooi en spannend boek. Het speelt zich af in de  Tweede Wereldoorlog waarin nare dingen gebeurd zijn. Doordat Marga Minco de gebeurtenissen zelf heeft meegemaakt zijn ze tot in detail beschreven waardoor het boek dus zo spannend is. Het enige minpunt van dit boek vond ik dat de hoofdpersoon de enige persoon in het boek is waar je informatie over hebt. De andere personages in het boek worden niet echt beschreven en je weet dus heel weinig over hen.

Ik zou Het bittere kruid zeker aanraden, omdat het een kort maar wel spannend en mooi verhaal is over een belangrijke gebeurtenis. Als ik dit boek een cijfer zou moeten geven zou ik het een 9 geven.

1 reactie op “Recensie ‘Het bittere kruid’

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>