Leesautobiografie

Het begon allemaal in groep 3.

We begonnen eerst met letters en woorden leren lezen en uiteindelijk moesten we boeken gaan lezen. Aan het begin van elk nieuw schooljaar deden we een test om te kijken welke niveau je had met lezen. Dit werd voor mij een soort wedstrijdje en ik wilde per se als eerste niveau(avi) uit hebben. Dit heeft me drie jaar gekost want pas in groep 6 had ik dat doel bereikt. Want eerlijk gezegd genot ik niet van lezen. Ik deed het omdat het moest.

In groep 7 was ik een fan van Carry Slee haar ´hoe overleef ik´ boeken, maar daar bleef het ook bij. Ik ging veel liever naar buiten of ik keek liever tv. In groep 8 las ik ook niet veel. Boeken die ik las waren spannende boeken zoals ´Echte mannen eten geen kaas´ of iets van dezelfde genre.

In de eerste, tweede en derde moest ik boekverslagen maken dus las ik meer. Ik hield van spannende boeken als het saai was had ik geen motivatie om door te lezen en bracht ik het snel terug naar de bibliotheek. Aan het einde van de derde schooljaar was ik verslaafd aan boeken die als genre oorlog hadden. Als ik zulke boeken las verdiepte ik me echt erin en kon ik uren lang door lezen en dat heb ik nu nog steeds.

Dit was mijn leesautobiografie.

Chari Curiel,                                                                                                                             5H5

1 reactie op “Leesautobiografie

  1. Dank je, Chari
    Dus boeken over oorlog vind je interessant. Er zijn mooie boeken over kinderen in de oorlog, zoals Strepen aan de hemel van Durlacher, De aanslag van Harry Mulisch die eigenlijk gaat over het verwerken van iets dat in de oorlog is gebeurd of het dagboek van Ana Frank en van dat in de oorlog speelt. Kijk eens op http://bit.ly/17yOWht voor meer suggesties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>