De kraai- Kader Abdolah

De kraai, Kader Abdolah (2011)

Samenvatting:

Het verhaal gaat over een man dat makelaar is in koffie in Amsterdam, en hij woont op de Lauriergracht no.37. Hij is gevlucht van uit Perzië. Hij wilde daar een schrijver worden en zo zijn geld verdienen. In Nederland zou hij door schrijven zijn gezin niet kunnen onderhouden en daarom was hij koffiemakelaar geworden. De ik-persoon verteld hoe zijn jeugd was in Perzië, hoe hij zijn vrouw heeft leren kennen en over zijn vlucht die hem uiteindelijk hier in Nederland heeft gebracht. Ook verteld de ik-persoon hoe het in de beginjaren in Nederland het er aan toe gaat en hoe het nu met hem gaat. De kraai komt veel voor in zijn verhaal. De kraai staat namelijk voor zijn getuige.

Ik vond De kraai een boeiende boek. Het begin van het boek was direct goed. Je wilde weten hoe hij tot een koffiemakelaar is geworden. En hoe hij in Perzië heeft geleefd. Wat hij allemaal heeft meegemaakt zoals zijn vlucht, over zijn verliefdheid. Over zijn twijfels. Het leukste vond ik dat de ik-persoon zei dat hij door Nederlandse literatuur Nederlands probeerde te leren. De boeken die de ik-persoon noemt die kennen wie ook via school zoals, ‘De klucht van de koe’ en ‘Mei’. Ik vond het soms wel moeilijk te lezen als het verhaal van de ene tijd naar de ander ging, maar door het weer opnieuw te lezen begreep je het dan wel weer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De kraai- Kader Abdolah

  1. lol schreef:

    nog nooit zo’n slechte tekst gezien, hahah leer eerst is fatsoenlijk nederlands :-)

  2. bob123 schreef:

    Nog* Nederlands*

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>