Een schitterend gebrek – Arthur Japin

Een schitterend gebrek, Arthur Japin

Samenvatting:

Het verhaal van Giacomo Casanova, wie kent het niet. In het schitterend gebrek bekijken we het vanuit een van Casanova’s liefjes, waarschijnlijk zijn enige echte liefde, Lucia. Lucia en Casanova worden hevig verliefd op elkaar op jonge leeftijd, maar leven hun leven van elkaar gescheiden. Dit komt door de ziekte die Lucia is opgelopen en haar littekens heeft bezorgd. Lucia heeft het gevoel dat ze niet meer bij Giacomo past. Ze verzint een verhaal en vertrekt. We lezen hoe Lucia haar leven leidt en hoe zij Giacomo opnieuw ontmoet. Zo reist Lucia eerst naar Venetië om daar te gaan werken, maar omdat ze door haar uiterlijk geen goede werk kan vinden waarbij ze genoegt geld verdiend gaat ze weer weg. Op een gegeven moment gaat ze een sluier dragen zodat mensen haar littekens niet kunnen zien en daar ook geen vooroordelen over kon hebben. Daarnaast lezen we ook over Lucia’s leven in Amsterdam en hoe ze in Amsterdam verzeild raakt.

Ik vond ‘Een schitterend gebrek’ zo’n ontzettende mooie boek. Misschien wel een van de mooiste boeken die ik heb gelezen. Ik had het redelijk snel uitgelezen. Daarnaast was het echt prachtig geschreven door de auteur. Het boek vond ik mooi, maar ook de leefstijl en tijd. Het verhaal is heel aangrijpend. Dat komt doordat het van uit het ik – vorm is geschreven. Je zag alles door de ogen van Lucia. Ik vond het karakter en de wilskracht van Lucia zo goed. Hoe ze zich zelf omhoog heeft getrokken. Wat ze heeft door staan en waar ze allemaal voor heeft gekozen. Tijdens het lezen kreeg ik echt medelijden met Lucia ook al wilde ze dat niet. En ik vond het persoonlijk erg dat Casanova en Lucia uiteindelijk toch niet meer bij elkaar zijn gekomen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>