Twee vrouwen – Harry Mulisch

Twee vrouwen – Harry Mulisch (1976)

Samenvatting:

Het boek gaat over twee vrouwen Laura en Sylvia, die samen een lesbische relatie hebben. Na de dat de huwelijk is verbroken van Laura met Alfred Boeken krijgt ze een relatie met Sylvia. Voor haar is het allemaal nieuw om verliefd te zijn op een vrouw. Soms voelt Laura zich nog steeds eenzaam, omdat Sylvia nogal zwijgzaam is. Tijdens een opvoering van het toneelstuk Orpheus’ vriend komen Laura en Sylvia de ex van Laura tegen. Hij is helemaal niet blij dat zijn ex een relatie heeft met een vrouw. Na dit verslechterd de relatie van Laura en Sylvia. Laura hoort later van de vrouw van haar ex dat Sylvia een relatie heeft met Alfred. Ze raakt in depressie en denkt zelfs aan zelfmoord. Later komt Sylvia weer bij Laura zwanger en zegt dat ze helemaal niet van Alfred houd maar zwanger is geworden om haar. Laura probeert later samen met Alfred en Sylvia eruit te komen en uiteindelijk legt Alfred zich er bij neer. Hij weet niet de echte reden dat Sylvia zwanger is geworden voor Laura. Als Sylvia na Alfred gaat, wordt Laura later gebeld dat Sylvia dood is.

Ik vond het een makkelijke leesbaar verhaal. Er waren geen lange zinnen of moeilijke woorden. Ook werden de plaatsen en personen goed beschreven, waardoor je , je goed kon inbeelden. Ik vond het wel een leuke verhaal, vooral omdat je het snel uit had. En het is heel leuk om te zien dat een man een verhaal heeft geschreven over twee vrouwen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>