Het Gouden Ei – Tim Krabbe

Het Gouden Ei – Tim Krabbe ( 1984)

Samenvatting:

Het gaat over een stelletje Rex Hofman en Saskia die samen op vakantie gaan naar Frankrijk. Wanneer ze bij een pompstation pauzeren, gaat Saskia wat halen en komt niet meer terug. Ze is in het niets verdwenen. Rex leven is niet meer het zelfde hierna, hij heeft alles gedaan om haar te zoeken, om te weten wat er met haar is gebeurd. Na jaren zoeken en advertenties in kranten te hebben gezet is hij door gegaan met zijn leven. Maar het blijft nog steeds in zijn achter hoofd. Uiteindelijk wil hij nog een keer een groot onderzoek doen om er achter te komen waar Saskia is gebleven, dan verschijnt er iemand voor zijn deur om te zeggen dat hij weet wat er met Saskia is gebeurd. Alleen als hij wil weten wat er met Saskia is gebeurd, dan moet hij het zelfde ondergaan.

Ik vond het echt een hele goede boek. Er waren geen moeilijke woorden. Het was wel spannend. In het begin dacht ik dat het hele boek over de zoektocht naar Saskia zou zijn, omdat ze in het eerste hoofdstuk opeens verdwenen was. Maar dan in het tweede hoofdstuk zijn we dan al weer aantal jaren verder en is Rex met iemand anders. Je moest echt goed lezen om het te begrijpen, want in het derde hoofdstuk ging het weer over iemand anders. Maar ik vond het een leuk verhaal en omdat je wilde weten wat er met Saskia gebeurd was heb ik het boek heel snel uitgelezen. Toen ik het uit had dacht ik van, nee is het zo geëindigd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>