Over de liefde – Doeschka Meijsing

Over de liefde – Doeschka Meijsing (2008)

Samenvatting:
Philippa van der Steur, ook wel Pip, worstelt met haar op de klippen gelopen relaties. Haar relatie met Jula is net uit en dat was één van de drie grote liefdes die ze ooit heeft gehad. Wanneer ze een dvdtje opgestuurd krijgt, wordt ze herinnerd aan haar eerste liefde Buri Vermeer, die haar lerares was op de middelbare school. In het begin wilde ze de dvdtje niet zien, maar haar vriend Jason verteld haar het toch te doen. Dankzij de herinnering aan Buri Vermeer raakt Pip nog meer in de war. Ze sluit zich af van de wereld, totdat Jason weer langskomt en haar verteld wat te gaan doen. Om bijvoorbeeld eens wat aan de vlek te doen die in haar parket zit. Zo besluit Pip toch maar eens bij de gerenommeerde zaak langs te gaan voor advies. Ze redt het alleen niet tot de winkel. Op het terras waar ze langs loopt ziet ze een cementwagen op 2 vrouwen afrijden. De cementwagen ontweek namelijk een tram waardoor die dus richting het terras afreed. Pip besluit om de 2 vrouwen te redden, dit bezorgt haar geheugen problemen. Zo kan ze zich bijvoorbeeld niet meer herinneren wat ze nou op de dag van het ongeluk op straat deed. Pip heeft eigenlijk ook niet zoveel behoefte om zich te herinneren wat er gebeurd is, het is dat haar broers en Jason er steeds naar vragen. Jason ontdekt op een gegeven moment een brief van Buri Vermeer tussen Pips post, hij dwingt Pip de envelop open te maken en de brief te lezen, maar Pip heeft daar geen zin in en laat het liggen.

‘Over de liefde’ vond ik een wat moeilijkere boek om te lezen. Het ging nogal van de ene persoon naar het andere en van vroeger naar nu. Daardoor was ik soms wel de draad kwijt, maar door het opnieuw te lezen begreep ik het wel weer beter. Het was mijn eerste keer dat ik een boek over een lesbienne had gelezen, dus het was leerzaam, maar ook leuk. Sommige stukjes in het boek vond ik overbodig, maar andere delen vond ik weet interessant. Ik vond het einde wel apart, maar ook weer geniaal bedacht. Pip zwemt uiteindelijk weg van al haar problemen, dat is toch weer iets anders dan weglopen of vluchten of iets in die richting. Nu was het dat ze weg zwom.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>