leesbiografie

Ik ben Daan Bootsman uit Almere. Ben 15 jaar en ben enigst kind. Mijn gezin is altijd wel van het lezen geweest, we lezen vooral veel op vakantie. Zelf las ik heel veel op de basisschool, helaas kwam toen de middelbare school langs en zorgde dat ik druk ben met van alles behalve boekenlezen.

Toen ik nog heel klein was werd ik iedere nacht wel voorgelezen door mijn vader. Toen ik zelf begon leren lezen ging ik ook meteen goed van start en stopte niet. Kreeg iedere vakantie wel meerdere boeken die ook allemaal uitgingen en met mijn verjaardag ook wel een paar. Deze boeken waren vooral fantasie tot ik de historische boeken leerde kennen. Vooral die over de 2e wereld oorlog sloegen meteen aan.

Nu lees ik niet meer zo heel naast de vakanties. Wel heb ik een paar leuke boeken op vakantie en voor school gelezen. Een paar hiervan zijn: 1984 en animal farm van George Orwell. De Wither serie van Andrzej Sapkowski. Deze boeken zijn dan misschien nog op een young adult niveau geschreven maar intrigeren me toch. Bij Orwell door zijn kijk op de wereld en de verhalen van Sapkowski zijn vol met karakter en plot punten.

Ik kies niet echt een geschikt boek uit. De omvang, schrijver en de omslag maken me niks uit. Wel moet het verhaal goed en interessant zijn. Wel nijg ik meer naar non-fictie boeken die ook een historisch tintje heeft. Wat dan wel weer een voordeel is dat deze boeken vaker als literatuur worden beschouwd of als boeken voor volwassenen. Op deze manier is lezen van de lijst geen probleem. Vanaf niveau 2 en naar boven is er genoeg leuks. Dit zal er dan ook voor zorgen dat ik zonder problemen aan de “echte” literatuur te beginnen.