Brieven naar jezelf verstuurd

Vandaag zijn de brieven die de deelnemers van de eendaagse “Dalton en Leidinggeven”aan het einde van de dag zelf hebben geschreven ook op de post gedaan.
Zij ontvangen waarschijnlijk in het weekend de brief die zij zelf hebben geschreven.

In een begeleidende brief zit een reflectie-opdracht en de vraag of er behoefte is aan een terugkomdag. Deze terugkomdag staat gepland op 19 juni. De inhoud van de dag wordt bepaald door de vragen en opmerkingen van de deelnemers.

Antwoorden en opmerkingen van deelnemers kunnen hieronder geplaatst worden.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Eendaagse training Dalton en Leidinggeven

Op 14 september 2011 er op Helen Parkhurst een eendaagse training gegeven over Dalton en Leidinggeven. De training wordt verzorgd door Johan Keijzer trainer en adviseur bi het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) en Karel Hermans Afdelingsleider bij het Helen Parkhurst.

Voor meer informatie over de inhoud van de training klik hier.

De kosten van de training bedragen €200,= incluis koffie/thee, lunch en afsluitende borrel. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Marijke Buys. Verdere informatie wordt door haar verstrekt. Inschrijvingen zijn definitief als de betaling binnen is.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Dalton werkt . . .

Op 13 april viert de Nederlandse Daltonvereniging zijn 80 jarig bestaan met een daltonconferentie: “Dalton werkt…”
Op deze daltonconferentie biedt het APS en het Helen Parkhurst samen een workshop aan over Leiding geven vanuit dalton . . .


Leiding geven vanuit dalton: is dat anders?

Natuurlijk weet u als leidinggevende op een daltonschool wel dat die daltonuitgangspunten
niet alleen voor de kinderen gelden. Mogelijk is het er nog niet echt van gekomen of zoekt u naar concrete aanknopingspunten om met uw team eens op een rij te zetten wat het betekent deze drie principes op teamniveau te leven. Bestaat er zoiets als een daltontaak voor leraren?
Hoe gaat u om met het geven van verantwoordelijkheid? Hoe vanzelfsprekend
is samenwerken als middel om de schooldoelen te bereiken? In deze workshop gaan we met u mogelijkheden en grenzen na die de daltonprincipes u als leidinggevende bieden.
Deze workshop is bedoeld om met elkaar uit te wisselen hoe anders je leiding geeft aan een dalton VO- of PO-school.
Als je van je docenten/ teamleden vraagt zelfverantwoordelijkheid te nemen, eigenaar te zijn, wat voor gedrag en welke vaardigheden vraagt dit van de leidinggevende? Hoe geef je als leidinggevende vorm aan de daltonprincipes in je team? Is dat anders? Hoe kun je de verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen en tochkoers houden.

Maar ook, waar ervaar je de parels en waar de dilemma`s als teamleider, conrector of directeur.

ndertussen zit de workshop boordevol. We gaan twee rondes draaien. In beide ronde is er een overtekening van meer dan 6 personen. Het lijkt het onderwijs wel. Daar wordt door bezuinigingen de klassen ook weer vergroot richting de dertig.
Niet zeuren dus, de rug rechten en draaien maar. Ik ben nieuwsgierig hoe de deelnemers de workshop gaan ervaren.

Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , , , , , | Een reactie plaatsen

14 september 2011

Dalton Leiding Geven

Op 14 september 2011 wordt er door het APS en het Helen Parkhurst een eendaagse training gegeven rondom het thema “Dalton Leiding Geven”.

Deze eendaagse vind plaats op het Helen Parkhurst, Daltonschool voor vwo-havo-tl in Almere. Tijdens de training is de school in bedrijf. Tegelijkertijd met de leerlingen van Helen Parkhurst kunt u aan uw daltonkwaliteiten als leidinggevende werken.

Deze eendaagse komt tot stand in samenwerking met het APS en Helen Parkhurst. De training ligt nog op de ontwerptafel. Op het moment dat deze zijn definitieve vorm heeft gekregen zullen we dat hier berichten.

Tot dusver ziet het globale spoorboekje er als volgt uit:

8:30 uur inloop
9:00 uur praktijktheorie rondom Dalton en Leiding
12:00 uur lunch
13:00 uur aan de slag met je eigen praktijk
16:00 uur afsluiting met drankje

Deze site houdt belangstellenden op de hoogte van de exacte inhoud van de training, de kosten van deze dag en hoe je je kan aanmelden.

Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Een reactie plaatsen