Dalton werkt . . .

Op 13 april viert de Nederlandse Daltonvereniging zijn 80 jarig bestaan met een daltonconferentie: “Dalton werkt…”
Op deze daltonconferentie biedt het APS en het Helen Parkhurst samen een workshop aan over Leiding geven vanuit dalton . . .


Leiding geven vanuit dalton: is dat anders?

Natuurlijk weet u als leidinggevende op een daltonschool wel dat die daltonuitgangspunten
niet alleen voor de kinderen gelden. Mogelijk is het er nog niet echt van gekomen of zoekt u naar concrete aanknopingspunten om met uw team eens op een rij te zetten wat het betekent deze drie principes op teamniveau te leven. Bestaat er zoiets als een daltontaak voor leraren?
Hoe gaat u om met het geven van verantwoordelijkheid? Hoe vanzelfsprekend
is samenwerken als middel om de schooldoelen te bereiken? In deze workshop gaan we met u mogelijkheden en grenzen na die de daltonprincipes u als leidinggevende bieden.
Deze workshop is bedoeld om met elkaar uit te wisselen hoe anders je leiding geeft aan een dalton VO- of PO-school.
Als je van je docenten/ teamleden vraagt zelfverantwoordelijkheid te nemen, eigenaar te zijn, wat voor gedrag en welke vaardigheden vraagt dit van de leidinggevende? Hoe geef je als leidinggevende vorm aan de daltonprincipes in je team? Is dat anders? Hoe kun je de verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen en tochkoers houden.

Maar ook, waar ervaar je de parels en waar de dilemma`s als teamleider, conrector of directeur.

ndertussen zit de workshop boordevol. We gaan twee rondes draaien. In beide ronde is er een overtekening van meer dan 6 personen. Het lijkt het onderwijs wel. Daar wordt door bezuinigingen de klassen ook weer vergroot richting de dertig.
Niet zeuren dus, de rug rechten en draaien maar. Ik ben nieuwsgierig hoe de deelnemers de workshop gaan ervaren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>