Vwo

UVA; Deadline inschrijving fixusopleidingen: 15 mei
De inschrijving voor een bacheloropleiding voor het komend collegejaar is gesloten. Scholieren kunnen zich nog wel inschrijven voor een aantal numerus fixusopleidingen (tot uiterlijk vrijdag 15 mei), namelijk Bio-medische wetenschappen, Psychologie, Psychobiologie en Tandheelkunde.
Deadline inschrijving fixusopleiding

UVA
Zomerschool Europese talen en culturen
Van 10 t/m 14 augustus kunnen uw (4, 5 en 6-vwo) leerlingen intensief kennismaken met Europese talen en culturen: Deens, Duits, Frans, Gebarentaal, Italiaans, Nieuwgrieks, Noors, Russisch of Spaans. Daarnaast zijn er gezamenlijke colleges waarin een aspect van de Europese cultuur belicht wordt. Een goede manier om zich te oriƫnteren op een talenstudie.

Twente Academy
De Twente Academy organiseert dit jaar weer eindexamenkampen. Speciaal voor leerlingen in 6vwo die hun examenstof beter willen leren beheersen, of hoger willen scoren vanwege loting. Je verblijft 3.5 dag op de campus van de Universiteit Twente.
Voor meer informatie, klik op de link.

Erasmus University Rotterdam
Op 21 maart is er de open dag van Erasmus University Rotterdam.

Twenteacademy
De twente academy is een organistatie die verbonden is aan de Universiteit Twente (UT). Zij organiseren verschillende evenementen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.
Kort een drietal activiteiten.
- Medicamp een 5 daags kamp gericht op het onderzoeken van lichaamsprocessen en kennismaking met Medische studies. Het kamp vindt plaats van 23 t/m 27 februari. Je verblijft op de campus van de UT. klik op de link voor informatie.
- Wedstrijden
in 2015 gaan er een drietal wedstrijden van start. op 9 februari de Math race. De profielwerkstukwedstrijd en een meesterproevenwedstrijd. Voor meer informatie ga naar de website.
-Masterclasses
Leerlingen uit 4 vwo kunnen zich inschrijven voor OK van de toekomst en psychologie. Leerlingen uit 5 en 6 vwo kunnen zich opgeven voor: Ondernemerschap, Kosmische Straling, Mars one en Aerodynamica. Voor informatie en inschrijven zie de link.

TUDelft
De TU Delft organiseert de komende maanden weer een aantal activiteiten.
5 maart 2015 – Last Question Day voor scholieren uit 6 vwo
28 en 29 mei 2015 – oriĆ«nterende open dagen voor scholieren uit 4 en 5 vwo
23 en 26 oktober 2015 – verdiepende open dagen voor scholieren uit 5 en 6 vwo
Wil je weten welke Bachelorstudies er op de TU Delft worden aangeboden? Kijk dan even op de website, of kom even bij de decaan langs voor een folder en eventueel een gesprek.

UVA
Proefstuderen aan de uva
Op 19 januari tot en met 23 januari
ga naar www.uva.nl en klik op proefstuderen.
19 februari 2015
De flitsmarkt van de faculteit Geesteswetenschappen van de UVA.
Tijdens de Flitsmarkt vertellen studenten in korte presentaties over hun studiekeuze, de inhoud van hun opleiding en hun toekomstplannen.
Dit evenement vindt plaats in de aula van de uva.
Singel 411, Amsterdam
09.00-13.00

Academische Masterclasses voor getalenteerde VWO-ers.
van 9 februari tot en met 20 februari organiseert de Raboud Universiteit Nijmegen Masterclasses voor leerlingen uit 5 en 6 vwo.
Onderwerpen die aan bod komen;
Feesten en Partijen in de oudheid (maandag 9 februari)
Hoe Hersencellen met elkaar praten (dinsdag 10 februari)
Chemie van de liefde (vrijdag 13 februari)
Ik twitter, dus ik ben – over taal en nieuwe media (maandag 16 februari)
Creeps and clues – de grens tussen creativiteit en waanzin (donderdag 19 februari)
Gluren bij de buren (donderdag 19 februari)
Religie en geweld (vijrdag 20 februari)
www.ru.nl/masterclasses
Er is plek voor maximaal twee leerlingen, laat het op tijd weten of je leerlingen hebt die deel willen nemen. De sluitingsdatum voor het aanmelden is 12 januari

Nieuwsbrief van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

http://tinyurl.com/l2vm57e

University of YOU
Op 15 maart organiseert de University of Twente weer een opendag. Naast beta studies, biedt UT ook een breed scala aan gamma studies aan. University of Twente heeft als onderdeel ook nog University College Twente (ATLAS). Het enige university college in Nederland dat technologie en sociale wetenschappen integreert.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>