Oeroeg

Oeroeg van Hella s. Haasse

Oeroeg is een boek van Hella s. Haase. Het speelt zich af in nederlands-indië.
Het verhaal word in de ik vorm verteld, er word nergens bekend hoe de ik persoon daadwerkelijk heet.

De ik persoon en Oeroeg groeien samen op, de ik persoon is van Nederlandse afkomst en Oeroeg komt uit nederlands-indië. De jongens groeien samen op alleen de vader van de ik persoon ziet het niet zo zitten dat zijn zoon met een Indo jongen omgaat. Nadat de jongens naar de middelbare school moeten gaan ze beide naar een andere school, de vader van Oeroeg overlijd in een actie om ik persoon te redden terwijl die bijna verdrinkt.

Na een tijd wordt de ik persoon naar een internaat gestuurd want hij kan het niet vinden met zijn vader en zijn stiefmoeder. Ruim een jaar later komt Oeroeg ook bij dat internaat terecht, alleen kunnen Oeroeg en de ik persoon het niet goed met elkaar vinden.

Na de middelbare school gaat de ik persoon naar delft want hij wil ingenieur worden. Oeroeg wil juist graag arst worden en blijft studeren in Nederlands-indië. terwijl de ik persoon in Delft zit krijgt hij te horen dat zijn vader is overleden en ondanks alle moeite krijgt hij geen contact met Oeroeg. Hij besluit naar Nederlands-indië te gaan om ze op te zoeken. Wanneer hij bij zijn geboorte plaats is hoort hij iets in de bosjes, hij draait zich om en daar ziet hij Oeroeg met een geweer. Wanneer hij even wegkijkt is Oeroeg alweer verdwenen. En daarna begint hij twijvelen of hij Oeroeg wel echt heeft gezien.

Ik vond het persoonlijk een beetje een langdradig boek, ook vond ik het niet een spannend en pakkend verhaal en dat is iets wat wel zou moeten in een boek vind ik persoonlijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>