De passievrucht

De passievrucht van Karel Glastra van Loon

De passievrucht begint met het fiet dat Armin er achter komt dat hij al zijn hele leven onvruchtbaar is. Maar hij heeft echter wel een zoon, genaamd Bo en hij is nu al 13 jaar oud. De moeder van Bo is al enkele jaren geleden overleden. Nu heeft Armin een nieuwe vriendin, Ellen, een goeie vriendin van Monika ( de moeder van Bo en ex van Armin ). Armin moet weten wie dan de echte vader van Bo is. Hij maakt een lijstje met mogelijke daders, de ex van Monika Robbert, daar begint hij mee. Deze 2 hebben elkaar nooit gemogen en dat is ook te merken aan het gesprek, Robbert verteld allemaal seksuele verhalen over hem en Monika toen ze nog samen waren, maar het kind was echt niet van hem. De 2e op zijn lijst is Monika dr huisarts, hij maakt en afspraak en is straight to the point. De huisarts zegt dat er nooit wat met Monika is gebeurd, het gekke is wel dat hij zegt dat er wel andere dingen zijn gebeurd met andere patiĆ«nten maar Monika nooit. Nu gaat Armin naar de laatste verdachte op zijn lijst, Nico de ex-collega van Monika. Hij wist niet hoe hij met hem in contact moest komen en besluit een afspraak te maken met zijn vrouw. Armin hoort haar helemaal uit, en hij denkt dat Nico precies in Armin’s profiel past van de dader. Hij zit te denken om Nico te vermoorden of zijn vrouw te verkrachten, hij besluit dit echter niet te doen.

Hij besluit er even tussen uit te gaan met Bo. Armin en Bo gaan samen naar Ameland. Daar is een meisje dat Bo wel ziet zitten. Na een avond stappen is Armin helemaal bezopen en betrapt Bo met het meisje in bed. Met zijn dronken kop zegt hij dat Bo niet zijn echte zoon is.

Wanneer ze weer thuis zijn krijgt Armin te horen dat zijn vader is overleden, wanneer hij het huis van zijn vader aan het opruimen is komt hij een briefje tegen met daarop: “ik ben zwanger. M.” Armin weet gelijk wat dit betekend, Bo is eigenlijk zijn half broer en niet zijn zoon. Thuis vind hij een brief van Ellen die ze Bo had laten lezen. Ellen bleek het al die tijd te weten maar durfde het niet te zeggen. Bo stelt voor het as van zijn vader uit te strooien over het graf van Monika om het af te sluiten.

Door het boek loopt ook nog een verhaallijn van flashbacks van Armin. Waar is te zien hoe zijn leven met Monika was toen Bo geboren werd en hoe ze hem hebben opgevoed. Ook is er nog een stuk over hoe het leven was toen ze net was overleden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>