Turks fruit

Turks fruit van Jan Wolkers

Het verhaal gaat over Erik en Olga die samen een relatie hebben. In het begin van het boek worden er allemaal dingen verteld van voor de breuk van de relatie en ook daarna. Hier word duidelijk dat Erik na dat Olga bij hem weg was gegaan, flink van seksuele relaties heeft gehad om een soort van vervanger voor Olga te vinden, helaas kan hij haar niet vinden want niemand is zoals zijn Olga was.

Wanneer duidelijk word wat er aan de hand was in het boek, blijkt dat Olga haar moeder het niet goed kan vinden met Erik en dat zij al heel lang aan het stoken is. Ze zegt dat Erik niet goed voor Olga is en dat al Olga’s vriendinnen het veel beter hebben. Ze staat er op dat Olga mee gaat naar een lunch met zakenpartners, Erik gaat ook mee. Bij deze lunch flirt Olga met wat mensen, Erik word er ziek van en geeft over op de tafel. Wanneer hij terug komt van de wc slaat hij Olga een blauw oog. Hierdoor trekt ze een tijd in bij haar moeder. Zij praat Olga allemaal dingen in over Erik, ze mogen geen contact hebben en een tijdje later zijn ze officieel uit elkaar en zijn de scheidingspapieren getekend.

Na ongeveer een jaar ontmoeten Erik en Olga elkaar weer. Olga had dr haar geblondeerd en ze zag er slecht uit. Ze verteld dat ze een aantal korte relaties heeft gehad en ook een keer zwanger is geworden, hier was ze heel bang voor.

Na steeds opnieuw contact te hebben belt Olga’s moeder naar Erik en zegt dat Olga in het ziekenhuis ligt met een hersentumor. Erik bezoekt haar regelmatig en neem Turks fruit voor haar mee. Na ongeveer een half jaar overlijd Olga aan de hersentumor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>