Echte mannen eten geen kaas

Echte mannen eten geen kaas van Maria Mosterd

Het verhaal gaat over Maria, is onderweg naar school een jongen leert kennen genaamd Manou. Als ze met Manou afspreekt gaat ze een keer met een vriend van hem Django. Hier gaan ze blowen. De volgende dag spreken Maria en Manou weer wat af. Hier heeft Maria voor het eerst seks, ze is ontmaagd door Manou.

Een dag later moet Maria met Manou mee naar een ander huis. Daar zijn een aantal vrienden van Manou, Maria moet seks hebben met deze vrienden. Ook neemt Manou haar mee naar een ander huis. Hier moet ze onder invloed van drugs, seks hebben met een andere jongen. Deze jongen slaat haar ook, een lichte vorm van een verkrachting. Dit gaat meerdere keer zo door, ook met meer jongens.

Manou heeft een soort bissniss in een illegale prostituees. Ook minder jarig, Maria is in het begin van het boek pas 13 jaar oud. Op een dag word Manou opgepakt, Maria en een vriend van Manou nemen zijn zaak over. Wanneer Manou weer terug komt word hij ook voorgesteld aan de ouders van Maria, deze blijken hem wel te mogen. Deze relatie gaat na een jaar pas weer “uit”. Ondertussen is Maria nog steeds in dienst voor Manou, en ze wordt ook geslagen en geschopt.

Wanneer de docente van Maria er achterkomt wat Maria doorstaat, besluit ze aangifte te doen. Wanneer de aangifte zijn gedaan, word Maria bij familie in een andere stad gebracht, hier is ze tot dat het proces tegen Manou klaar is. Wanneer Maria weer thuis komt blijft contact probere te houden met Manou. Wanneer haar ouders hier achter komen word ze naar een internaat gestuurd. Na verschillende plannen om Maria uit het internaat te krijgen, en dit nog steeds niet gelukt is. Wordt duidelijk dat Maria nog steeds teveel contact zoekt met Manou. Ze wordt naar India gestuurd met vriendinnen. Maar Maria zal Manou nooit vergeten.

Ik vond het een raar boek, over loverboys. Ik snap niet dat dit soort dingen in het echt ook plaatsvinden. Ik snap ook niet dat iemand om iemand kan geven die je eigenlijk mishandeld en seks laat hebben met andere. Het is wel een heel duidelijk verhaal en is ook makkelijk te lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>