De kroongetuige

De kroongetuige van Maarten ‘t Hart

Het boek gaat over Thomas en Leonie, die samen gelukkig getrouwd zijn. Op een dag krijgt Leonie te horen dat ze onvruchtbaar is, dit is een flinke klap aangezien zij en Thomas graag kinderen hadden gewild.

Op een dag gaat Leonie een aantal dagen weg. In die tijd gaat Thomas uit met Jenny. Jenny is een meisje dat in de bieb werkte en in een kamer daar boven woonde. Jenny had veel “vrienden”. Wanneer Thoma een avondje met haar wat gaat eten en een cafe in gaan, probeerd hij haar mee naar huis te nemen, dit weigerd Jenny en dit loopt uit in een worsteling. Een paar voorbijgangers zien het gebeuren.

Thomas werkt in een laboratorium waar hij kannibalisme bij ratten onderzoek. Hij wil onderzoeken of een een bepaalde drug ratten kannibalistisch maakt, dit om het ratten probleem aan te kunnen pakken. Op een dag op z’n werk komen er 2 politie agenten naar hem toe, en zegge hem dat Jenny vermist wordt en Thomas de laatste persoon was die haar levend gezien heeft. Iemand die tegen over het laboratorium woont zag een man en een vrouw naar binnen gaan en alleen een man er later weer uit komen.

Thomas werd opgepakt, op dit moment weet Leonie nog steeds niks van dit alles af. Thomas beld Leonie op en legt alles uit, over hoe hij verliefd werd op Jenny. Leonie geloofd niet dat Thomas Jenny vermoord heeft en start haar eigen onderzoek. Na veel aanwijzingen na te zijn gegaan, gaat Leonie ook in het laboratorium kijken, hier zag ze een grote buis met alcohol, waar een gedaante was te zien. Ze dacht dat dit Jenny was en begon Thomas te verdenken. Wanneer Thomas thuis komt rond Kerstmis verteld Leonie dit en neemt Thomas mee naar het laboratorium, hier ligt niet Jenny in de gel maar de vrouw van Robbert. Robbert heeft zijn vrouw vermoord en is er met Jenny vandoor gegaan.

Ik vond het wel een leuk boek, alleen ik dacht zelf dat Thomas het had gedaan en het niet meer wist aangezien hij dronken was van de kroeg. Het boek houd het wel spannend en dat maakt het ook leuk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>