een hart van steen

Titel : een hart van steen

Schrijver : Renate Dorrestijn

Genre : psychologische roman

Ik heb het boek een hart van steen gelezen. Dit gaat over een vrouw die als ze 40 jaar is in het huis gaat wonen waar ze vroeger met haar ouders heeft gewoont en waar zich een verschrikkelijk drama had afgespeeld. Alleen zij en haar broertje hebben dit overleefd. Maar doordat ze weer terug in haar ouderlijk huis gaat wonen terwijl ze zelf net een scheiding achter de rug heeft een zwanger is komen er steeds meer herinneringen op van vroeger. en hoe verder je het boek leest, hoe meer je te weten komt.

Het verhaal trekt mij heel erg aan maar het boek zelf vond ik helemaal niet interresant. Ik kwam er maar moeilijk doorheen en zat helemaal niet in het verhaal. Ik moest mezelf echt dwingen om het boek verder te lezen. Het kwam verwarrend over en het verhaal was helemaal niet duidelijk. Ik was al op de helft van het boek toen ik een recensie ging lezen en pas precies begreep wat het verhaal was. En dit is niet echt de bedoeling van een boek lijkt mij. Dus ik raad dit boek niet aan gewoon omdat het erg moeilijk te begrijpen was en het allemaal niet duidelijk en verwarrend geschreven is. Ook vond ik het verhaal wel interressant maar hoe dit verwoord is maakt het dit verhaal wel minder makkelijk te lezen.

conclusie:

ik raad het boek niet aan omdat ik er heel moeilijk dooreen kwam en er steeds maar weinig van begreep. van een schaal van 1 op 10 geef ik het een 4 omdat ik het echt niet interressant vond maar ook niet lager omdat ik het wel een super goed verhaal vind.

3 reacties op “een hart van steen

  1. jammer dat het boek je niet beviel
    heb je wel gesnapt welke rampen zich hebben voltrokken in het gezin
    en kan je verklaren waarom de schrijver deze titel heeft gekozen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>