blauwe maandagen

titel ; blauwe maandagen

schrijver ; Arnon Grunberg

niveau ; 3

blauwe maandagen gaat over een joodse jongen. In het boek lees je hoe hij zn jeugd beleefd en hoe hij langzaam afdwaalt. hij heeft een slechte band met zijn moeder en hij mag haar dan ook niet, ze is veel te driftig. omdat hij zoveel moeder liefde mist zoekt hij liefde bij hoeren en later wordt hij zelfs ook een hoer. Je merkt dat hij wel een goede band heeft met zijn vader en dat hij hier blij mee is. Arnon had geen makkelijke jeugd en in zijn jeugd probeerd hij ook telkens aan alles te ontsnappen samen met zijn vriendin Rosie, denk bijvoorbeeld aan drank.

ik vond blauw maandagen een heel fijn boek om te lezen. wel gaan ze soms wel iets te uitgebreid in op alle seks onderdelen in het boek waardoor er soms net iets te veel details zijn gegeven en als ze er telkens lang op door gaan weet je die drank en seks verhalen ook wel. Maar het boek heeft fijne taal waardoor je het makkelijk weg leest. Er staan maar weinig ingewikkelde woorden in en als je even goed voor het boek gaat zitten lees je hem zo weg. Gelukkig is het dan ook een verhaal waar je jezelf helemaal in kan verdiepen en je het dus snel in een keer uit leest.

Ik zou het boek aanraden omdat hij makkelijk te lezen is en je goed in het verhaal kan zitten als je er even de tijd voor neemt. Het enige min punt is dan dat het verhaal veel over seks gaat waardoor je soms denkt ; alweer. Toch is het een leuk boek om eens gelezen te hebben.

1 reactie op “blauwe maandagen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>