phileine zegt sorry

titel ; phileine zegt sorry

auteur ; Ronald Giphart

niveau ; 3

het boek gaat over phileine een vrouw die een vriend heeft en die een nogal seksuele versie van romeo en julia in het theater laat zien. namelijk naakt. phileine is het hier natuurlijk niet mee eens dat iedereen naar het intieme gedeelte van haar man kan bestuderen. ze besluit hierdoor nogal wat herrie te schoppen en het af te blazen. hier komt een heel gedoe over en ze komt hierdoor zelfs op tv. uiteindelijk biedt ze haar excuus aan en dat verklaart ook de titel van het boek.

ik vond het wel een goed boek maar het ging wel erg veel over seks en dat is wel jammer, want soms wordt het gewoon iets te veel. het concept is wel humer en origineel. zo een verhaal ben ik in iedergavel nog nooit gehoort. het is heel onvoorspelbaar en dit maakt het natuurlijk interressant om te lezen.

Ik raad het boek wel aan alleen zal het misschien kunnn gaan vervelen de hele tijd constant dat gebeuren over seks. het taalgebruik is wel makkelijk en simpel te begrijpen. ik geef het boek van een schaal van 1 tot 10 een 7.

1 reactie op “phileine zegt sorry

 1. Dag Dwainy,
  leuk dat je dit boek hebt gekozen
  wat zou het thema van dit boek zijn? waar gaat het eigenlijk over?
  en waar speelt het zich af: op een plaats? alleen n=in Nederland?
  waarom heeft het boek die titel?
  Denk nog wat meer na en vul aan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>