alleen maar nette mensen

titel : alleen maar nette mensen

auteur : Robert Vuijsje

genre : psychologische roman

David is 21 jaar oud en een zoon van een programma maker. Hij is hoog opgeleid en veel van zijn vrienden gaan gewoon verder met hun studie, alleen David is opzoek naar zichzelf. Ook heeft hij al jaren een relatie met Naomi die ook een gymnasium studente is. Maar de relatie komt onder druk te staan wanneer er nog maar weinig seksueels gebeurt en volgens David de relatie een beetje saai wordt. Hij is een ‘witte man’ maar lijkt op een marokkaan. Samen met een vriend gaat hij naar de negereinnedisco als enige witte man. Hier ontmoet hij de grote negerin Rowanda, precies zijn type. Hij moet betalen om aan haar te zitten en zij profiteerd van zijn geld. Alleen de familie van Rowanda bemoeit zich overal mee, dit is best lastig. Later ontmoeten de families elkaar en dit is totaal het tegenover gestelde. Verder gaat het boek heel erg over verschillende relaties die hij wil onderhouden en verder komt er ook ontzettend veel seks in voor.

Ik snap best dat het boek voor sommigen een taboe is omdat er veel racistische dingen in staan maar ook de hoeveelheid seks die in het boek voor komt is wel op het randje. Het boek vond ik erg goed om te lezen, er worden verschillende verhaal lijnen door elkaar gehaalt en dit is iets wat ik altijd heel erg prettig vind. Persoonlijk vond ik de seksuele dingen af en toe echt op het randje, dus nog net niet dat ik het boek weg zou leggen. Buiten deze stukjes om heb ik erg van het boek genoten en kostte het moeite om het weg te leggen.

Als ik het boek een cijfer moet geven geef ik het een 7. Niet hoger omdat de seksuele dingen en de racistische opmerkingen wel wat minder mogen van mij maar toch een voldoende omdat het boek mij erg boeide en ik het dus erg leuk vond om te lezen. Ik raad het zeker aan mijn klasgenootjes aan.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>