Leesautobiografie

Hallo,
Ik ben Ajiri Ogbovoh. Ik ben 15 jaar oud, woon in Almere en leef samen met mijn moeder, stiefvader, broer en zus.
Ik werd vroeger tot mijn 11e voorgelezen door mijn moeder of broer. Mijn moeder las voor uit boeken zoals sprookjes van Grimm en andere verhalen met een mooi moreel. De sfeer tijdens het voorlezen was heel gezellig. Mijn moeder en mijn broer lazen voor mij voor op mijn moeders bed. Mijn favoriete sprookje is Roodkapje.
Mijn ouders lezen allebei graag. Ze zijn lid van de bibliotheek en lenen af en toe een boek. Mijn broer is niet echt een lezer maar mijn zus leest wel veel boeken. Meestal Franse boeken voor school maar ook om haar Frans te verbeteren.
Als kind vroeg ik vaak een boek als cadeau. Ik heb zelf 5 kinderboeken staan van vroeger.
Op de basisschool las ik heel veel boeken van Francine van Oomen. Ik kon mezelf er goed in vinden en vond het heel leuk om te lezen. Ik kan me nog herinneren dat ik naar een boekenbeurs geweest waar werd voorgelezen en je boeken kon kopen. Ik heb daar het boek ‘hoe overleef ik de middelbare school?’ Gekocht van haar en ook een handtekening van haar gekregen in het boek zelf. Die heb ik nog steeds thuis.

Ik ben altijd wel een grote lezer geweest. Vroeger toen sociaal media en telefoons nog niet in het beeld waren las ik elke week een nieuw boek. Ik merkte wel dat dat mijn vocabulaire enorm versterkte. Nu lees ik niet meer behalve als het voor school moet. Ik ben wel van plan om in dit schooljaar veel te lezen.

 

Hallo wereld!

Welkom op HPBlogs. Dit is het eerste bericht op je splinternieuwe weblog. Je kunt dit bericht zelf aanpassen of verwijderen.


Belangrijk: je wachtwoord aanpassen
Je hebt zojuist van het systeem een wachtwoord ontvangen. Dit is een vrij lastig wachtwoord, het is daarom aan te raden het direct aan te passen. Je kunt het aanpassen onder Gebruikers > Jouw Profiel > Wachtwoord veranderen. Je kunt daar een nieuw wachtwoord kiezen (wat je 2 keer moet invoeren, om te controleren op typefouten).


En nu?
Om je op gang te helpen, hebben we wat uitlegpagina’s online staan. HPBlogs.nl is onze website, waarop alle benodigde informatie over de weblogs te vinden is. Als je nog vragen hebt, kun je die ook via daar stellen.

Veel plezier met je nieuwe weblog! Je kunt nu dit bericht verwijderen en aan de slag.