Recensie de overgave

De Overgave is door Arthur Japin geschreven en uitgebracht in september 2007. Amerika, midden 19e eeuw. Deze onrustige tijden waren sterk te merken in Texas doordat drie partijen de staat van zichzelf wilden maken. De oorspronkelijke bewoners: de Comanche- Indianen wilden de staat behouden terwijl de tweede partij: de Mexicanen hun eigen staat wilden uitbreiden tot Texas. De laatste partij waren de inwoners van de Verenigde Staten die Texas wilden koloniseren. In deze onrustige tijden komen Granny Parker en haar familie in Texas om een nieuw bestaan op te bouwen. Ze bouwen een fort en het loopt allemaal prima totdat plots hun fort wordt aangevallen door de Indianen. Veel leden van de familie worden op een bloederige manier vermoord of ontvoerd. De hoofdpersoon Granny Parker wordt nadat ze meerdere malen is verkracht achtergelaten.  Het is een historisch roman, en de voornaamste thema’s vond ik: haat en vergeving. Ik vond het een mooi boek, want alles was heel realistisch beschreven, het had een duidelijke verhaallijn en was erg meeslepend.

 

3 reacties op “Recensie de overgave

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>